Ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και των Οικολόγων Πράσινων (Video)

Ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και των Οικολόγων Πράσινων (Video)

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και των Οικολόγων Πρασίνων με αφορμή την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 7ης Ιουλίου..

Την εκλογική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας με τους Οικολόγους Πράσινους, ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή εκδήλωση με τους Οικολόγους Πράσινους, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αφορμή την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η συμπόρευση της Αριστεράς με την Οικολογία δεν είναι μια τακτικού τύπου συμμαχία», αλλά «μια στρατηγικού χαρακτήρα συμπόρευση που πρέπει να πάρει σάρκα και οστά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο».

Τόνισε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το οικολογικό κίνημα και στην Ελλάδα με τους Οικολόγους Πράσινους είναι μια στρατηγική επιλογή «που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε και στην Ευρώπη. Γιατί αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη για έναν νέο προοδευτικό πόλο από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την Αριστερά και τους Πράσινους». Επισήμανε δε τη συνάντηση που είχε στο περιθώριο της Συνόδου με την Σκα Κέλερ.

«Ρητορική αστοχία» χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας το γεγονός ότι μιλούσαν για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων Πρασίνων. Κι αυτό, όπως είπε, γιατί η συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους υπήρχε και σε κυβερνητικό επίπεδο, καθώς δύο στελέχη τους ήταν υπουργοί.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι για να φτάσουμε σήμερα εδώ, η Αριστερά να συμπορεύεται με την Οικολογία και τους Οικολόγους Πράσινους, υπήρξαν σημαντικοί άνθρωποι και σύντροφοι τα χνάρια των οποίων ακολουθούμε, αναφερόμενος στον Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε εισέλθει σε μία διαφορετική περίοδο και στην Ευρώπη και στον κόσμο, όπου οι προκλήσεις για το περιβάλλον είναι συνεχώς και πιο έντονες, ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι θεωρία, αλλά η νέα πραγματικότητα, ότι η υπέρμετρη ανάπτυξη, η αλόγιστη σπατάλη των φυσικών πόρων καταστρέφει το περιβάλλον και εντείνει το πρόβλημα αντί να το μειώνει», είπε. Σημείωσε ότι «ήρθε επιτέλους η ώρα να παλέψουμε για να λύσουμε την αιτία του προβλήματος», που όπως είπε, «είναι η ανάγκη των αγορών για ολοένα και περισσότερη ανάπτυξη – μια ανάπτυξη χωρίς όρους και χωρίς όρια, όπως αυτή που σήμερα ευαγγελίζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Παρακολουθήστε την ομιλία: 

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/629170330912864/?notif_id=1562086852806021&notif_t=live_video_explicit

Στο θετικό αποτύπωμα από την πεντάχρονη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων αναφέρθηκε ο συντονιστής των δεύτερων, Μανώλης Βέμης, κατά την έναρξη της κοινής εκδήλωσης των δύο κομμάτων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αφορμή την κοινή κάθοδο στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Βέμης τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) ήταν σημαντικές στην κυβερνητική πολιτική, ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι οι ΟΠ δεν ήταν ποτέ μόνοι τους, αλλά είχαν τη συνεχή υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Εξάλλου, υποψήφιοι των ΟΠ με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκαν στους κοινούς άξονες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για μετά τις εκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter