Oμιλία Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής – Αποπομπή Βρούτση αλλιώς θα είναι απόδειξη συνενοχής

Oμιλία Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής – Αποπομπή Βρούτση αλλιώς θα είναι απόδειξη συνενοχής

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για την κύρωση των ΠΝΠ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών του κορονοϊού.

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του πρωθυπουργού για να μη δώσει απαντήσεις. Την υπόθεση αυτή όμως δεν θα την αφήσουμε έτσι».

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το φιάσκο με την τηλεκατάρτιση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, αποφάσισε να δραπετεύσει από την ώρα του πρωθυπουργού να δώσει απαντήσεις.

«Και η απάντηση για να είναι πειστική μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά. Αποπέμποντας τον κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.  

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει «ότι η σχεδόν ολοκληρωτική παρουσία κριτικής από τα μεγάλα ΜΜΕ θα αποτελέσει αποτελεσματική ασπίδα προστασίας. Αυτή η μεταδημοσιογραφική συνθήκη της απόλυτης αποσιώπησης κάθε κριτικής, δεν ήταν αρκετή για να συγκαλύψει ένα κορυφαίο σκάνδαλο εξυπηρέτησης φιλικών επιχειρηματικών συμφερόντων με δημόσιο χρήμα και εμπαιγμού εκείνης της κοινωνικής ομάδας στο όνομα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης έστησε την αντιπολιτευτική του ρητορική όλα τα προηγούμενα χρόνια»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η γραμμή του αόρατου αρχισυντάκτη των δελτίων, “δε μιλάμε για το θέμα”, δεν ήταν αρκετή για να μείνει το θέμα κρυφό αλλά σας έκανε μεγαλύτερη ζημιά γιατί η αλαζονεία των στελεχών σας, μέχρι τη τελευταία στιγμή να λένε ψέματα στους ανθρώπους, η αλαζονεία των υπουργών σας να παρελαύνουν αυτοεξευτελιζόμενοι στις τηλεοπτικές εκπομπές, σαν περιφερόμενος θίασος και με περισσό θράσος να υποστηρίζουν τη μεγάλη αυτή αρπαχτή των voucher, σας έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα. Και εσάς ως κυβέρνηση αλλά και το συστημικό δημοσιογραφικό κατεστημένο που σας στηρίζει και που αναγκάστηκε τη μια να λέει τι καλό που είναι το πρόγραμμα και την επόμενη τι καλός ο κ. Μητσοτάκης που το πήρε πίσω αυτό το άθλιο πρόγραμμα. Ρεζίλι των σκυλιών γίνατε και εσείς και αυτοί».

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε ποιος έχει την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή κομπίνα που πήγε να στηθεί και για ποιο λόγο αρνήθηκε να απαντήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. «Τι ακριβώς πήρε πίσω ο κ. Μητσοτάκης; Τι ακριβώς ακύρωσε; Ποιος έχει την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή κομπίνα; Γιατί αρνήθηκε να έρθει να απαντήσει σήμερα στην ερώτηση που του έθεσα τη Τρίτη το πρωί και για 24 ώρες συνέχιζε να δίνει εντολή στον υπουργό του και στα στελέχη του να παρελαύνουν στα ΜΜΕ και να υπερασπίζονται με ψέματα τη χρησιμότητα αυτούς του προγράμματος» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Γιατί επί ένα μήνα σχεδόν που φωνάζουμε με δηλώσεις και ερωτήσεις και εμείς και οι επιστημονικοί φορείς, ότι λόγω της πανδημίας δε χρειάζονται προγράμματα κατάρτισης για να εκταμιευθούν τα χρήματα από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ και μπορούν να δθούν τα λεφτά χωρίς μεσάζοντες στους δικαιούχου; Γιατί όταν φωνάζαμε ότι είναι αδιανόητο ως προϋπόθεση για τα 600 ευρώ για κάθε δικαιούχο, να παίρνουν 470 οι μεσάζοντες; Γιατί όταν το πανελλήνιο, χάρη στην αντίδραση και την αγανάκτηση των επιστημόνων, έμαθε μέσα από τα σόσιαλ μιντια την απάτη της ψευτοκατάρτισης με τα μαργαριτάρια της μετάφρασης να γίνονται viral; Γιατί τότε δεν αντέδρασε ο Κ. Μητσοτάκης, γιατί δεν ίδρωνε το αυτί του; Δεν ήξερε; Δεν είχε καταλάβει; Μήπως το επιτελικό του κράτος που όλα τα έχει συγκεντρώσει στο Μαξίμου, αυτό του ξέφυγε, δε το πήρε χαμπάρι; Το άφησε στον κο Βρούτση;».

«Και αλήθεια εγώ θα ήθελα ο λαλίστατος κος Βρούτσης σε ένα και μόνο ερώτημα να απαντήσει. Μόνος του την έστησε την ιστορία; Είχε ενημέρωση ο κος Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τα προγράμματα αυτά ή όχι ; Αυτό να μας απαντήσει, τίποτα άλλο. Αν δε δώσει καμία απάντηση στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, ο νοών νοείτω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter