Ομιλία Τσίπρα: Το σημείο που εισέπραξε θερμό χειροκρότημα με σύσσωμο όρθιο το ακροατήριο (Photos)

Ομιλία Τσίπρα: Το σημείο που εισέπραξε θερμό χειροκρότημα με σύσσωμο όρθιο το ακροατήριο (Photos)

Στο σημείο που ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σημερινή στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη πραγματικά τα λεγόμενά του ενθουσίασαν το ακροατήριο που σε κάποια στιγμή εγέρθηκε χειροκροτώντας έντονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας: 

«Εκεί που πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του σε υποκρισία και δημαγωγία ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όταν προεκλογικά επένδυε με κάθε τρόπο στα ψεύδη, την πατριδοκαπηλία, την κάλυψη εθνικιστικών επιθέσεων, ενάντια σε μια «προδοτική» όπως την ονόμαζε συμφωνία, για την οποία τώρα μετεκλογικά δεν βρίσκει λέξη να πει, παρά μόνο φυσικά ότι θα την εφαρμόσει και θα την τιμήσει.

Θα την τιμήσουν, λένε τώρα, τη κατά τα άλλα προδοτική συμφωνία.

Και κάνουν τη κυβίστηση να μοιάζει πιο εντυπωσιακή.

Οι υποκριτές που πέρυσι τροφοδοτούσαν το κλίμα του εθνολαικισμού και πυροδοτούσαν το διχασμό, μόνο και μόνο για να κερδίσουν λίγες ψήφους στις επερχόμενες εκλογές.

Υποκριτές, διπλοπρόσωποι αλλά και εγκλωβισμένοι ταυτόχρονα.

Γιατί ότι κάνεις σε αυτή τη ζωή, το βρίσκεις κάποια στιγμή μπροστά σου.

Δεν είπε λέξη στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο κος Μητσοτάκης για τις 3μερείς, 4μερείς συνεργασίες, που άνθισαν χάρη στη συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν είπε λέξη για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Θεσσαλονίκης ως οικονομικής και πολιτισμικής πρωτεύουσας στην υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή βαλκανική γειτονιά.

Δεν είπε λέξη για το ότι χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα έγινε δεκτή τόσο στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τα Δυτικά Βαλκάνια «Berlin Process”, όσο και στην Κινεζική αναπτυξιακή Πρωτοβουλία «17+1».

Δεν είπε λέξη για το ότι χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα κέρδισε πρωτοβουλία πολιτικών κινήσεων, στην ΕΕ, για τα Βαλκάνια.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter