Όμιλος Μυτιληναίος: Συμβόλαια 60 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε η METKA ΕΝG

Όμιλος Μυτιληναίος: Συμβόλαια 60 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε η METKA ΕΝG

Η εταιρεία METKA EGN, η οποία ειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην οποία η ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου συμμετέχει με 50,1%, προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή συμβολαίων για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) σταθμών παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος άνω των 75 MW. Η αξία του συμβολαίου είναι άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη από τις νέες συμβάσεις υπογράφηκε με την Noriker Power Limited με στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμου ηλεκτροπαραγωγού μονάδας 20MW, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ταχείας απόκρισης συχνότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, αξιοποιείται η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου της Oriana στο Πουέρτο Ρίκο, για λογαριασμό της Sonnedix, το οποίο αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο, μια από τις μεγαλύτερες μονάδες ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, που συμπεριλαμβάνει τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές.

Τα υπόλοιπα έργα αποτελούν στην πλειοψηφία τους μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έξι από τις οποίες υλοποιούνται με την Lightsource και την Canadian Solar, υφιστάμενοι πελάτες και οι δύο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter