«Ομοβροντία» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά ΝΔ – «Το 2007 βλέπατε παντού εμπρηστές, σήμερα σας φταίει η κυβέρνηση»

«Ομοβροντία» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά ΝΔ – «Το 2007 βλέπατε παντού εμπρηστές, σήμερα σας φταίει η κυβέρνηση»

Αντιδράσεις από τα κόμματα της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προκαλεί η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αντιληφθεί ότι η διάταξη των πύρινων μετώπων και η χρονική απόσταση μεταξύ των πυρκαγιών παραπέμπουν σε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. 

«Η ηγεσία της Ν.Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης» απαντά στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, επιμένοντας πως οι πυρκαγιές είναι έργο εμπρηστών.

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται συγχρόνως με πολλές εστίες, όχι απλά σε έναν νομό, αλλά σε μία κοινότητα, συνιστούν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όταν σε έναν νομό υποχωρεί ένα μέτωπο πυρκαγιάς και την ίδια στιγμή εκδηλώνονται δύο ή και περισσότερα τα οποία οδηγούν σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονται εδώ και πολλές μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ηγεσία της Ν. Δ. ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κοντονής και καταλήγει: «Και τα δύο είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνα».

Κουίκ: Ο Μητσοτάκης εμμέσως κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή για τις φωτιές του 2007

«Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βλέπει τίποτα το παράξενο στις φωτιές που ξέσπασαν σε 91 μέτωπα μέσα σε δύο 24ωρα. Προφανώς για τον ίδιο και τους συντάκτες των ανακοινώσεών του, ό,τι συμβαίνει αυτές τις δύο μέρες δεν εμπεριέχει την παραμικρή υποψία εμπρησμών, σε πολλές από τις περιπτώσεις» αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ σε σχόλιο του για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί με τις πυρκαγιές σε διάφορα μέρη στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επειδή επιτίθεται στην κυβέρνηση με τη γνωστή εμπάθεια, αμετροέπεια και έλλειψη μνημονικού, μήπως θα μπορούσε να θυμηθεί ο ίδιος τι είχε πει το 2007 στις μεγάλες φωτιές, ο τότε αρμόδιος υπουργός Βύρωνας Πολύδωρας, για ασύμμετρες απειλές και όχι μόνο;» Τότε δεν θυμάμαι αντίδραση του κ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ, προσθέτει.

Επίσης, ο κ. Κουίκ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο ερώτημα: «Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το 2007, τελικά κατηγορεί ως ανίκανη την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, κάηκαν ολόκληρα χωριά, κάηκαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και κάηκε η ζωική περιουσία χιλιάδων κτηνοτρόφων;» Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντησή του στο συγκεκριμένο τελευταίο ερώτημα, επισημαίνει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter