Ομοφοβικό παραλήρημα του Ραμζάν Καντίροφ: «Στην Τσετσενία δεν έχουμε γκέι, κι αν βρεθούν θα τους στείλουμε στον Καναδά»

Ομοφοβικό παραλήρημα του Ραμζάν Καντίροφ: «Στην Τσετσενία δεν έχουμε γκέι, κι αν βρεθούν θα τους στείλουμε στον Καναδά»

Στην πρώτη του συνέντευξη σε δυτικό μέσο ενημέρωσης ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Τσετσενίας αρνήθηκε την ύπαρξη ομοφυλοφίλων στο κρατίδιο της Ρωσίας, παρά τους διεθνείς ισχυρισμούς για συστηματική κακομεταχείριση και ξυλοδαρμούς των γκέι Τσετσένων από παρακρατικούς και εθνικιστικές συμμορίες.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου HBO, Ντέιβιντ Σκοτ, σχετικά με τις καταγγελίες του Καναδά για απαγωγή, βασανισμό ακόμη και δολοφονία ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤ στην Τσετσενία, ο Ραμζάν Καντίροφ είπε τα εξής: «Αυτές είναι ανοησίες. Δεν έχουμε τέτοιου είδους ανθρώπους εδώ πέρα. Δεν έχουμε κανέναν γκέι. Και στην περίπτωση που υπάρχει κανείς, πάρτε τον μακριά από εμάς, για να καθαρίσει το αίμα μας».

Σύμφωνα με τον βρετανική εφημερίδα «Independent», ο 41χρονος Καντίροφ συνέχισε το παραλήρημά του, όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε στο γεγονός ότι υπάρχουν μαρτυρίες Τσετσένων που δηλώνουν ότι κακοποιήθηκαν. «Αυτοί είναι διάβολοι. Είναι για πώληση. Δεν είναι καν άνθρωποι. Ανάθεμά τους που μας κατηγορούν για τέτοια πράγματα. Θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον Παντοδύναμο για όλα αυτά» απάντησε ο Καντίροφ.

Η ρωσική εφημερίδα «Novaya Gazeta» ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης που έφερε στην επιφάνεια την «εκστρατεία εκκαθάρισης» των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, της οποίας ο πληθυσμός είναι μικρότερος του ενός εκατομμυρίου.

Τον Απρίλιο ένας Καναδός κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπεύθυνος για διεθνή ζητήματα, ενημέρωσε τον καναδικό ειδησεογραφικό φορέα «BuzzFeed News» ότι «ανησυχούμε πολύ για όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία και καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας και διάκρισης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου σε όλες τις περιοχές του κόσμου.»

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian», με τη σειρά της, δημοσιοποίησε τη μαρτυρία νεαρού Τσετσένου, ο οποίος τράπηκε σε φυγή αφού πρώτα χτυπήθηκε σοβαρά από τρεις άντρες. «Με έβρισαν, μου έσπασαν το σαγόνι και με παράτησαν αιμόφυρτο,» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα μεγάλο ποσό, διαφορετικά θα δημοσιοποιούσαν το βίντεο που τράβηξαν και θα έλεγαν στην οικογένειά μου ότι είμαι γκέι».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter