Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Αθηναίων για «Ιντεάλ», «Άστορ» και «Αελλώ» μετά από πρόταση της Ανοιχτής Πόλης

Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Αθηναίων για «Ιντεάλ», «Άστορ» και «Αελλώ» μετά από πρόταση της Ανοιχτής Πόλης

Ψήφισμα για τη διάσωση των ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας Ιντεάλ, Άστορ και Αελλώ ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο κατόπιν προτάσεως της Ανοιχτής Πόλης.

«Έχουμε κάνει πολλές φορές την συζήτηση για το ποιος θέλουμε να είναι ο χαρακτήρας και οι χρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο δήμος πρέπει να ζητήσει να κατοχυρωθεί η χρήση των συγκεκριμένων κινηματογραφικών αιθουσών διότι είναι και θέμα της ταυτότητας αυτής της πόλης που δέχεται ένα βίαιο τουριστικό κύμα» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε το κέντρο της πόλης να βουλιάξει σε μία μονοκαλλιέργεια εστίασης και τουρισμού».

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου:

Ψήφισμα για τη διάσωση των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών της πόλης Ιντεάλ, Άστορ, Αελλώ

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης τη συνέχιση της λειτουργίας των κινηματρογράφων Ιντεάλ, Άστορ και Αελλώ.

Η άρρηκτη σχέση των κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την τατότητα της τοπικής κοινωνίας αναγνωρίζεται από την ομολογία του ΣτΕ και το ισχύον Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει στο κράτος την ενίσχυση της κινηματογρικής τέχνης. Για τον λόγο αυτό καλούμε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε άλλη αρμόδια αρχή να μεριμνήσουν για την κήρυξη ως διατηρητέας της χρήσης των τριών κινηματογρικών αιθουσών της Αθήνας καθώς και για τη θεσμική προστασία τους ως χώρων πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Εχει ο καιρός γυρίσματα…

Παραδοσιακά σινεμά της Αθήνας απειλούνται με εξαφάνιση

Ο ΕΦΚΑ απαντά για το μέλλον των Ιντεάλ, Άστορ και Αελλώ

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter