Ομοφοβικό παραλήρημα της Ιεράς Συνόδου κατά Ελπιδοφόρου για βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού

Ομοφοβικό παραλήρημα της Ιεράς Συνόδου κατά Ελπιδοφόρου για βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού

Το μεσαιωνικό της πρόσωπο φανερώνει για ακόμη μια φορά η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας, καθώς η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρία προς την Αρχιεπισκοπή Αμερικής αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή την προ ημερών απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να βαφτίσει τα παιδιά ομόφυλου ζευγαριού.

Ειδικότερα, η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της την Δευτέρα  συντάσσεται με την -εξωφρενική- άποψη του Μητροπολίτη Γλυφάδας ο οποίος θεωρεί ότι τα δύο παιδιά δεν έπρεπε να βαφτιστούν καθώς«δεν ανήκουν σε οικογένεια κατά τα θέσμια της Εκκλησίας».

Στην επιστολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:«Να α­πο­στεί­λει ε­πι­στο­λή δι­α­μαρ­τυ­ρί­ας προς τον Σε­βα­σμι­ώ­τα­το Αρ­χι­ε­πί­σκο­πο Α­με­ρι­κής κ. Ελ­πι­δο­φό­ρο για όσα εγγράφως α­νέ­φε­ρε ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Γλυ­φά­δας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αν­τώ­νιος, σε σχέση με την τέλεση Ι­ε­ρού Μυ­στηρίου του Βα­πτί­σμα­τος δύ­ο βρε­φών στην Βου­λι­αγ­μέ­νη, κα­θώς και σχε­τι­κή επιστολή προς το Οι­κου­με­νι­κό Πα­τρι­αρ­χεί­ο, στην κα­νο­νι­κή δι­και­ο­δο­σί­α του οποί­ου υ­πά­γε­ται ο Αρχιεπίσκοπος Α­με­ρι­κής».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός του Μητροπολίτη Γλυφάδας, ανακοίνωση κατά του Ελπιδοφόρου εξέδωσε και ο γνωστός για τις υπερσυντηρητικές του απόψεις -αλλά και την εμπλοκή του στην παράξενη υπόθεση του Τούρκου επιχειρηματία και καταζητούμενου Γιασάμ Αγιαβέφε-  Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Διαβάστε επίσης:

Ιερά Σύνοδος κατά Μόσιαλου – Οργισμένη ανακοίνωση μετά από ανάρτησή του

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter