Ομόφωνα αθώος ο Μάριος Ζέρβας – 7 χρόνια άδικης ταλαιπωρίας

Ομόφωνα αθώος ο Μάριος Ζέρβας – 7 χρόνια άδικης ταλαιπωρίας

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο Μάριος Ζέρβας. Η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες και η πρότασή της έγινε δεκτή ομόφωνα από το σώμα.

O δάσκαλος κολύμβησης είχε συλληφθεί τον Μάρτιο 2010 κατά τη διάρκεια μιας πορείας. 

Το σακίδιο στην πλάτη του και τα ράστα μαλλιά του τον καθιστούν ύποπτο και συλλαμβάνεται. Στον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης.

Το -παράλογο- κατηγορητήριο έκανε λόγο για συμμετοχή σε επεισόδια και κατοχή μολότοφ, παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες, που αποδείκνυαν την αθωότητά του. Το κατηγορητήριο στοιχειοθετείται με βάση μόνο τις καταθέσεις αστυνομικών και μετά την εξέταση μόλις ενός από τους πολλούς αυτόπτες μάρτυρες (οι οποίοι -πλην του ενός- επισημαίνουν ότι ο Ζέρβας δε συμμετείχε στα επεισόδια). 

Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν ήταν κακουργηματικές, υπό το πρίσμα του νόμου περί “κουκουλοφόρων”, αν και δεν εμφανίζεται σε καμία φωτογραφία με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Κρατήθηκε για πέντε ημέρες και προφυλακίστηκε. Μετά τη σύλληψή του ξέσπασε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Τα στοιχεία ήταν αδιάψευστα και τελικά οι αρχές αναγκάστηκαν να αποφασίσουν την αποφυλάκισή του. Ωστόσο του επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Σήυμερα, 7 χρόνια μετά, ο Μάριος Ζέρβας είναι αθώος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter