Ομόφωνα εγκρίθηκε η διακήρυξη για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε η διακήρυξη για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΚΕΑ) η πολιτική διακήρυξη για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης στο ΣΕΦ ακούστηκαν τόσο οι προβληματισμοί όσο και τα υπέρ της διεύρυνσης, μίλησαν τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη προερχόμενα από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, τα οποία όμως έχουν ενταχθεί και δημιουργικά εδώ και καιρό στον κομματικό κορμό και τα στελέχη προερχόμενα από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς που από τη δεκαετία του 2000 είχαν αποχωρήσει από τον τότε Συνασπισμό αλλά επανέκαμψαν λόγο της διεύρυνσης και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στις ομιλίες αυτές εκφράστηκαν οι φόβοι των «53+» να μην αλλοιωθεί ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας της Αριστεράς, εκφράστηκε η αγωνία της νεολαίας μήπως ο λεγόμενος κυβερνητισμός στερήσει από το ν ΣΥΡΙΖΑ την επαναστατικότητα εκείνη που απαιτούν οι προσκλήσεις των καιρών, εκφράστηκε όμως και η ανάγκη το κόμμα και οι οργανώσεις του να «ανοίξουν» στα εκλογικά εκείνα στρώματα που το στήριξαν και το στηρίζουν, διαδικασία στην οποία συμφωνούν όλοι.

Σε όλα τα παραπάνω ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο των εργασιών, απάντησε ότι η ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει μέσα από το «άνοιγμά του» διότι στην αντίθετη περίπτωση θα μικρύνει και θα φανεί αναντίστοιχο με τις προκλήσεις της εποχής.

Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ «μεγάλη θετική τομή» και «ιστορικό και δύσκολο βήμα τη συγκρότηση της ΚΕΑ» και ζήτησε το επερχόμενο τακτικό συνέδριο του κόμματος την ερχόμενο Άνοιξη να είναι προγραμματικό, καταστατικό και απολογιστικό ταυτόχρονα όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην 3η φάση του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο δεν υπάρχουν ούτε ιδιοκτήτες ούτε ενοικιαστές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ζήτησε έως την Άνοιξη να διεξαχθούν, εκτός από το Διεθνή Συνέδριο, μία σειρά από θεματικά Συνέδρια για τον συνδικαλισμό, τις εργασιακές σχέσεις, την αυτοδιοίκηση, τον πρωτογενή τομέα και τη νεολαία.        

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter