Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου

Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου

Κανένα ελαφρυντικό από το Εφετείο για τον τον 76χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου.

«Ο θεός να σε συγχωρήσει» του φώναξε η μητέρα του θύματος.

Στον 76χρονο επιβλήθηκε τελικά και σε δεύτερο βαθμό ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία.

Το ΜΟΕ αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην τραγική μητέρα του θύματος, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή για το αδίκημα της απόπειρα εκβίασης.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό .

Τους επιβλήθηκε, στον ένα ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή τριών χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Επισημαίνεται ότι η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε, και το δικαστήριο το αποδέχτηκε, να αποσταλούν τα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων, για τα οποία κατά την κρίση της προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα. Πρόκειται για την σύζυγο και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου καθώς και για ακόμα πεντε προσωπα που φέρεται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter