Ομόφωνη αποδοκιμασία Κατσίκη για το ομοφοβικό παραλήρημα και νέα παραπομπή στον Βούτση

Ομόφωνη αποδοκιμασία Κατσίκη για το ομοφοβικό παραλήρημα και νέα παραπομπή στον Βούτση

Ομόφωνα προσβλητική κρίθηκε η συμπεριφορά του Κώστα Κατσίκη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που εκσυγχρονίζει τους θεσμούς της υιοθεσίας και της αναδοχής, με την Επιτροπή Δεοντολογίας να παραπέμπει το θέμα στον πρόεδρο της Βουλής για να επιβάλει ή όχι κυρώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας εκτίμησαν ομόφωνα ότι όσα είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ συνιστούν προσβλητική συμπεριφορά εναντίον ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και αυτή η συμπεριφορά αντίκειται στον κώδικα δεοντολογίας. Το σκεπτικό της Επιτροπής θα αποσταλεί την στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί για το αν χρειάζονται να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα κατά Κώστα Κατσίκη.

Υπενθυμίζεται πως από το βήμα της Βουλής ο κ. Κατσίκης είχε παραλληλίσει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, γεγονός που οδήγησε 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε αποστολή επιστολής στον Νίκο Βούτση, με την οποία ζητούσαν την παραπομπή του βουλευτή της συγκυβέρνησης στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ως προς την υπόθεση που αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο και συγκεκριμένα το κατά πόσο αποκλίνει από τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής η κοινοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων των Ενόπλων Δυνάμεων, η συζήτηση αναβλήθηκε έως ότου η Επιτροπή Δεοντολογίας να λάβει την γνωμάτευση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα διαβαθμισμένα έγγραφα στρατιωτικών ή άλλων υπηρεσιών.

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος έχει δεχτεί μήνυση από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για ρατσιστικό σχόλιο.

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter