Ομόφυλα ζευγάρια: Μετρούν τα «κουκιά» στη ΝΔ, κορυφώνεται η σύγκρουση – Εν αναμονή της τοποθέτησης Σαμαρά

Ομόφυλα ζευγάρια: Μετρούν τα «κουκιά» στη ΝΔ, κορυφώνεται η σύγκρουση – Εν αναμονή της τοποθέτησης Σαμαρά

Εβδομάδα πυκνών πολιτικών πρωτοβουλιών είναι η συγκεκριμένη για την κυβέρνηση, καθώς πέρα από τις εξελίξεις σε ότι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την αυριανή συνάντηση του Μητσοτάκη με εκπροσώπους τους, υπάρχει όξυνση των φοιτητικών διαδηλώσεων, αλλά και η ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς όμως να διευκρινίσει μέρα και ώρα. Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο εισάγεται στη Βουλή την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου για να ψηφιστεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Ομιλία και Αντώνη Σαμαρά με υψηλούς τόνους

Παράλληλα, στην ολομέλεια της Βουλής θα μιλήσει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να εκφράσει την έντονη διαφωνία του, σχετικά με το νομοσχέδιο, αλλά και με τη γενικότερη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαφοροποιηθεί σε μία σειρά από στρατηγικές επιλογές του Μητσοτάκη (ελληνοτουρκικά, νομιμοποίηση μεταναστών, φορολογικό νομοσχέδιο).

Μετράνε τα «κουκιά» μέχρι την τελευταία μέρα

Από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε και επίσημα τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, γνώριζε ότι οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης θα οξυνθούν. Για αυτό, «έδωσε» στους διαφωνούντες την επιλογή της αποχής, που την χαρακτήρισε και ως «αξιοπρεπή στάση». Ο σκοπός ήταν εξ΄αρχής να μην αποτυπωθεί στην Βουλή μία οργανωμένη διαφωνία, που θα προκαλούσε τεράστια φθορά στον ίδιο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όχι μόνο θα αποδυνάμωνε τον Μητσοτάκη, αλλά θα ενδυνάμωνε ταυτόχρονα τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, σε ότι αφορά την επιλογή της αποχής ο πρώην πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε ηχηρή παρέμβαση, αποδομώντας τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά, ο Αντώνης Σαμαράς είχε σημειώσει ότι «εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες οι διαφωνούντες είναι πάνω από 40 γαλάζιοι βουλευτές. Για αυτό τα τηλέφωνα στο Μαξίμου έχουν πάρει φωτιά, ώστε αυτοί που διαφωνούν να επιλέξουν την οδό της αποχής.

Δείτε επίσης:

Μακελειό στη Γλυφάδα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – «Ηθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» (Video)

Θρίλερ σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό – Ταμπουρωμένος ο δράστης (Photos)

Λιβύη: «Κατηγορώ» για Φλώρο και τέσσερις στρατηγούς

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Απίστευτη καταγγελία πατέρα νεκρού στα Τέμπη: Η Εισαγγελέας του Α.Π. είπε «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

ΗΠΑ: Σε ΜΕΘ ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν – Τι συνέβη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter