Ομοφυλοφιλία: Ο χάρτης του θανάτου και των ποινών

Ομοφυλοφιλία: Ο χάρτης του θανάτου και των ποινών

Εν έτει 2017 και η ομοφυλοφιλία παραμένει ταμπού, σε αρκετές χώρες, αλλά δυστυχώς και ποινικό αδίκημα σε 75 κράτη, κυρίως της Ασίας και της Αφρικής. Σε απ αυτά 8 αυτά μάλιστα, (όπως το Σουδάν, η Νιγηρία, η Σομαλία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν) ο «παραβάτης» μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ακόμα και με την θανατική ποινή.

Σε άλλες περιπτώσεις δε, η ποινή μπορεί να είναι μαστίγωμα ή φυλάκιση.Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε αναλυτικό χάρτη που έφτιαξε χρήστης του διαδραστικού ιστοτόπου reddit.

Σ αυτόν διακρίνουμε, τις χώρες που είναι μαρκαρισμένες με κόκκινο χρώμα, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, στις πορτοκαλί χώρες είναι παράνομη η ανδρική ομοφυλοφιλία, ενώ οι χώρες με το μαύρο χρώμα καταδικάζουν τους ομοφυλόφιλους ακόμα και σε θάνατο.

Ακόμα και σε κάποιες χώρες που είναι σημειωμένες με πράσινο χρώμα, όπως η Ρωσία, η Λιθουανία και η Ιορδανία η ομοφυλοφιλία είναι μεν νόμιμη, όμως απαγορεύεται και τιμωρείται η «προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας».

Επίσης:

.Το 40% του συνολικού πληθυσμού της γης ζει σε χώρες όπου οι ομοφυλόφιλοι διώκονται λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

. Σε περισσότερες από 60 χώρες προστατεύουν νομικά την LGBT κοινότητα στα εργασιακά τους δικαιώματα, ενώ 15 χώρες αναγνωρίζουν τους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter