Αποκαλυπτική επιστολή

Ομολογία από Novartis: Στο «think tank» του Σαμαρά ο Φρουζής και ο πρόεδρος της φαρμακευτικής

Στην παραδοχή πως ο πρόεδρος της Novartis Greece Georg Schroeckenfuchs όπως και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Φρουζής είναι μέλη του think tank που δημιούργησε ο Σαμαράς προχωρά ο Chief Financial Officer της φαρμακευτικής Jonathan R. Simonds σε επιστολή που είχε στείλει στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Το εν λόγω έγγραφο βρίσκεται μεταξύ των επιστολών που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς την περασμένη Τρίτη σχετικά με το Novartis_Gate.

Στη συγκεκριμένη επιστολή που στέλνεται από τη Βασιλεία της Ελβετίας και κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και στον Κ. Μπούρα – γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργικού Γραφείου αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ

Καλωσορίζω την ευκαιρία να συναντηθούμε στη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, 23 με 27 Ιανουαρίου, για να συζητήσουμε τη σταθερή συμφωνία μεταξύ EFPA (Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών) και της ελληνικής κυβέρνησης στον δρόμο για την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η Novartis είναι εταιρεία-ηγέτης ενός παγκόσμιου κολοσσού στον χώρο της υγείας και επικεντρώνει στο να παρέχει λύσεις στις ανάγκες των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου.

Η Novartis προσφέρει ένα ποικίλο portfolio και είναι ηγέτιδα στο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών για καινοτόμα φάρμακα, προϊόντα οφθαλμολογικά, οικονομικά φάρμακα γενικής χρήσης κ.λπ. Η Novartis επενδύει 11 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας για να φτάσει τους 700 εργαζόμενους το 2013.

Ο πρόεδρος της Novartis Hellas κ. Georg Schroeckenfuchs και ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Φρουζής, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του ΣΦΕΕ, είναι μέλη του think tank που δημιουργήσατε πρόσφατα για να οδηγήσετε την Ελλάδα από τη διαδικασία της επιβίωσης στη σταθερότητα και την ανάκαμψη.

Ανυπομονώ σύντομα να λάβω νέα σας.

Ειλικρινά δικός σας,

Jonathan Symonds».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.