Ομολογία βουλευτή ΝΔ: «Πρέπει να το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας»

Ομολογία βουλευτή ΝΔ: «Πρέπει να το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας»

Eιλικρινής ήταν από το βήμα της Βουλής ο Στράτος Σιμόπουλος, καθώς παραδέχτηκε ότι με τον νέο πτωχευτικό κώδικα αίρεται οριστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Όσον αφορά την πρώτη κατοικία, ναι, δεν υπάρχει προστασία, πρέπει να το παραδεχτούμε» είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ότι έφερε τα funds και έδωσε το 2016 προτεραιότητα στις διεκδικήσεις στις τράπεζες απέναντι στο Δημόσιο. Νωρίτερα, είχε προβεί σε ψυχιατρικοποίηση της πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πορεύεται με βάση το «ψευδοπεριβάλλον» που έχει δημιουργήσει.

Σε αντίθεση με τους λοιπούς βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που περιέγραψαν ως σωτήριο για τους δανειολήπτες το επίδικο νομοσχέδιο, ο Στράτος Σιμόπουλος πρότεινε βελτιωτικές παρεμβάσεις στον υπουργό Οικονομικών.

«Θα πρότεινα να δει τώρα ή σε ένα επόμενο στάδιο το κεφάλαιο -όχι τους τόκους- που έχει καταβάλει κάποιος πριν χάσει την πρώτη του κατοικία, να μπορεί μετά από δώδεκα χρόνια να αφαιρείται από την τιμή που θα έχει τότε» επισήμανε λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα τα ποσά που έχουν καταβάλει στις τράπεζες οι δανειολήπτες με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία χαρίζονται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επιπλέον, προέτρεψε τον Χρήστο Σταϊκούρα να προσθέσει τρεις μήνες περιθώριο στους οφειλέτες πριν τους γίνει έξωση. «Θα πρότεινα να δει (ο υπουργός Οικονομικών) μήπως οι τρεις μήνες, τους οποίους περιέχει ως χρόνο μετά από τον οποίο μπορεί να προχωρήσει η έξωση, να γίνουν έξι» συνέστησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter