Ομολογία ενοχής στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» ενώ ο Τσίπρας απαιτούσε απάντηση για την παρακολούθηση Φλώρου

Ομολογία ενοχής στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» ενώ ο Τσίπρας απαιτούσε απάντηση για την παρακολούθηση Φλώρου

Πρωτοφανές ήταν το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στη Βουλή, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διακόπτει τη δευτερολογία του και να κατεβαίνει από το βήμα της Ολομέλειας προκειμένου να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξεκάθαρο ερώτημα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Μετά από μία σύντομη αψιμαχία για το αν θα έχει δικαίωμα να συνεχίσει την ομιλία του ο κ. Τσίπρας και διάφορες προφάσεις εν είδει απάντησης, ο πρωθυπουργός το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε το γεγονός ότι η μόνη αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο που έχει αποκαλύψει στοιχεία σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν στον Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο -όπως είπε- ο πρωθυπουργός «τον βλέπει στον ύπνο του».

Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί απ΄ όσους το Documento αποκάλυψε την παρακολούθησή τους -μέσω Predator, είτε μέσω ΕΥΠ ή και με τις δύο μεθόδους διαδοχικά- δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ή έστω δεν διέψευσε. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μηνύει τον Κ. Βαξεβάνη διότι με τον τρόπο αυτόν θα νομιμοποιούσε τον δημοσιογράφο – εκδότη να δημοσιεύσει τα στοιχεία που είναι εν γνώσει του.

«Πάμε μαζί στην ΑΔΑΕ»

Προκάλεσε δε τον πολιτικό του αντίπαλο να πάνε μαζί στην ΑΔΑΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν διατάξεις άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και για όσα πολιτικά ή μη πρόσωπα έχει έρθει στο φως η παρακολούθησή τους από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Επ΄ αυτού, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να μην διανοηθούν και δεν συμμορφωθούν με τις επιταγές του νόμου διότι «υπάρχουν βαρύτατες ποινές».

«Παρακολουθούταν ο Φλώρος; Ναι ή όχι;»

Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε στην ουσία, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα που έθεσε και στην πρωτολογία του και το οποίο έμεινε αναπάντητο από τον πρωθυπουργό. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι διακόπτει την ομιλία του για να δώσει τον λόγο στον κ. Μητσοτάκη, με σκοπό να απαντήσει αν ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ενώ ο πρωθυπουργός τον κοίταζε χαμογελώντας αμήχανα, ο κ. Τσίπρας επαναλάμβανε συνεχώς το ίδιο ερώτημα. «Απαντήστε είναι κρίσιμο θέμα για την εθνική ασφάλεια της χώρας, απαντήστε…» είπε, με τον κ. Μητσοτάκη να του αντιτείνει πως αν κατέβει από το βήμα, τότε θα απαντήσει. Έτσι κι έγινε. Μόνο που ο πρωθυπουργός προτίμησε να γίνει «φυγάς» από το να απαντήσει.

Έγινε… Λούης

Ο «δραπέτης» πρωθυπουργός, ο οποίος για πέντε εβδομάδες απέφυγε να απαντήσει ισάριθμες Επίκαιρες Ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε να παραθέσει προφάσεις πριν εξαφανιστεί -στην κυριολεξία- από την Ολομέλεια. Στην αρχή, αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «ψεύτη» και υποστήριξε ότι το Predator δεν λειτουργούσε από το γραφείο του.

Σε μία κρίση ειλικρίνειας, αντέτεινε: «Ποτέ, πάντως, δεν υπήρξα αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίας, πλην των επίσημων καναλιών της ΕΥΠ για την εθνική ασφάλεια». Με βάση τα λεγόμενα του, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν αρνείται την παρακολούθηση του στρατηγού Φλώρου, αλλά και παραδέχεται άθελά του ότι τόσο καιρό ψεύδεται με φόντο τις ομολογημένες περιπτώσεις των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη.

Επιπλέον, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει στοιχεία για να αποδείξει όσα υποστηρίζει, προτρέποντάς τον να κάνει μήνυση στον Στ. Κοντονή και στη συνέχεια -με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σύσσωμη την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απάντηση για την παρακολούθηση Φλώρου- το έβαλε στα πόδια.

«Θα τον ακολουθεί για πάντα»

Ο Αλ. Τσίπρας ξαναπήρε τον λόγο για να εκφράσει τη «βαθύτατη ανησυχία» του μετά το πέρας της συζήτησης με τον πρωθυπουργό. Εξήγησε πως έθεσε ένα κρίσιμο ερώτημα και αντί να λάβει απάντηση, είτε τον κ. Μητσοτάκη να φεύγει από την αίθουσα. «Είναι κρίσιμες οι στιγμές και δεν μπορούμε να παίζουμε με την εθνική ασφάλεια» ξεκαθάρισε, πιθανολογώντας πως αυτή η πράξη δειλίας τους πρωθυπουργού ήταν αποτέλεσμα του φόβου του να δεσμευτεί πως θα παραιτηθεί αν συλληφθεί ψευδόμενος. Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε η επιλογή αυτή θα ακολουθεί για πάντα τον Κυρ. Μητσοτάκη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter