Ομολογία εξαπάτησης των οικογενειών από τον Βρούτση με αφορμή το επίδομα γέννησης

Ομολογία εξαπάτησης των οικογενειών από τον Βρούτση με αφορμή το επίδομα γέννησης

Εμπαιγμό από την κυβέρνηση κατήγγειλε η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου όσον αφορά το πολυδιαφημισμένο επίδομα γέννησης.

Όπως ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου, στρέφοντας τα βέλη της στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Βρούτση, πριν ψηφιστεί το επίδομα γέννησης, είχαν φροντίσει να καταργήσουν κρυφά τις μειωμένες εισφορές που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα εξάμηνο μετά τον τοκετό.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση έπαιρνε πίσω με το ένα χέρι για να δώσει με το άλλο ώστε να φανεί συνεπής με τις εξαγγελίες της!

Μετά την αποκάλυψη μάλιστα ο κ. Βρούτσης προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη, μέσω κύκλων του, στον Νότη Μηταράκη νυν υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Προφανώς, όπως αναφέρει η ίδια, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της δήλωση (12/2/2020) η Έφη Αχτσιόγλου:

«“Ομολογία εξαπάτησης των νέων οικογενειών από τον κ. Βρούτση”

Ο κ. Βρούτσης πρώτα κατήργησε κρυφά και σαν τον κλέφτη -όπως συνηθίζει- τις μειωμένες εισφορές που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό.

Όταν αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω «κύκλων» του στον κ. Μηταράκη.

Πλέον, με καθυστέρηση μίας ημέρας ομολόγησε την αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των νέων οικογενειών, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση εξαπάτησής τους.

Η απόφαση του κ. Βρούτση που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά θα συνέχιζε να ισχύει αν δεν την αποκαλύπταμε.

Η σημερινή του δήλωση και οι υπεκφυγές που επικαλείται επιβεβαιώνουν τις ντροπιαστικές και απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης.»

Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί χθες ηΈφη Αχτσιόγλου με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα: 

«Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, καταργήθηκε η μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών που δικαιούνταν οι μητέρες ασφαλισμένες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό ή μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω λοχείας.

Η απόφαση αυτή μειώνει σημαντικά για δώδεκα μήνες το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά.

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης, ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας είχε φροντίσει να το αφαιρέσει κρυφά και προκαταβολικά από τις οικογένειες.

Οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταρρέουν από τις εν κρυπτώ απαράδεκτες ενέργειες του υπουργείου Εργασίας. Θα μπορούσαν αν μη τι άλλο να είναι πιο ειλικρινείς απέναντι στα νέα ζευγάρια.»

https://www.facebook.com/e.achtsioglou/photos/a.786533991494497/1592023470945541/?type=3&theater

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter