Ομολογία ήττας Μητσοτάκη – Τα ρίχνει τώρα στην «αντισυσπείρωση»

Ομολογία ήττας Μητσοτάκη – Τα ρίχνει τώρα στην «αντισυσπείρωση»

Δύσκολο βράδυ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση που είχαν προφανώς λάβει τα άσχημα μηνύματα, δεν περίμεναν ωστόσο μια ήττα τόσης μεγάλης έκτασης.

Σε μια προσπάθεια «ερμηνείας» κατά τη δήλωσή του λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε την ήττα στην αποχή, στην αντισυσπείρωση και έκανε αναφορά στα ποσοστά του πρώτου γύρου στην προσπάθειά του να θολώσει την εικόνα.

Η αναφορά του ωστόσο πως η κυβέρνηση οφείλει «να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα» δείχνει ότι πράγματι έχει λάβει το μήνυμα χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα αλλάξει την κυβερνητική πολιτική.

Η δήλωση Μητσοτάκη

«Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και προσμένουμε σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους. Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της Κυριακής σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για την ΝΔ. Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μια αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψηφίους της ΝΔ. Στο κάτω κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51% και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχθηκαν από την ΝΔ από το 41% στο 51% δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλή η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Από εκεί και πέρα ως προς τα πολιτικά μηνύματα ένα θα πω μόνο. Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα..

Στο πολιτικό πρόταγμα για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων.

Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες και όπως είπα η κυβέρνηση είναι εδώ για να συνεργαστεί μαζί τους».

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη ανατροπή: 5+3 χαστούκια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter