Ομολογία Μαυρίδη: Το «Άργος» υπολογίζει και τις ηλεκτρονικές συνδρομές στο δελτίο κυκλοφορίας!

Ομολογία Μαυρίδη: Το «Άργος» υπολογίζει και τις ηλεκτρονικές συνδρομές στο δελτίο κυκλοφορίας!

Σε μια αποκάλυψη που δείχνει ότι το πρακτορείο Άργος κάνει ό,τι θέλει προκαλεί ο εκδότης του Φιλελεύθερου αποκαλύπτοντας ότι το πρακτορείο υπολογίζει και τις ηλεκτρονικές συνδρομές των εφημερίδων.

Αυτή η πρωτάκουστη καταγγελία αποτυπώνει ανάγλυφα  ότι κάποιοι προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας παίζοντας με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων. Το πρακτορείο ουδέποτε έχει ενημερώσει, ούτε την κοινή γνώμη ούτε τους πελάτες του ότι μετράει και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις των εφημερίδων. Εκτός αν αυτή ήταν μια «υπηρεσία» για τους φιλικούς του πελάτες …

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι περίεργο το πως μπορεί το πρακτορείο να έχει γνώση των ηλεκτρονικών συνδρομών και για ποιο λόγο ασχολείται με αυτές ενώ δεν παίρνει ποσοστά επί των πωλήσεων.

Επισημαίνεται πως και η εφημερίδα φιλελεύθερος αποχώρησε διαμαρτυρόμενη από τις μετρήσεις του Αργούς. 

Υπενθυμίζουμε πως η εφημερίδα Documento και η Καθημερινή έχουν αποχωρήσει από τις μετρήσεις του «Άργους» καταγγέλοντας ότι με τις πωλήσεις που δίνει το πρακτορείο θέλει να εμφανίζει ανεβασμένη μερίδα εφημερίδων συγκεκριμένων εκδοτών και άρα να επηρεάζει και την κατανομή των διαφημίσεων.

Διαβάστε το κείμενο του κ. Μαυρίδη (οι επισημάνσεις δικές μας)

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Μαυρίδης αναφέρει σχετικά, «Στον “Φιλελεύθερο” πήραμε την απόφαση να αποσυρθούμε από την ανακοίνωση του ημερήσιου δελτίου κυκλοφορίας του Πρακτορείου Διανομής Τύπου. Κι αυτό για να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση τους ανθρώπους του πρακτορείου, καθώς δέχονται πολλαπλές πιέσεις για να μη συνυπολογίζουν στην κυκλοφορία του “Φιλελεύθερου” τις ηλεκτρονικές συνδρομές της εφημερίδας». Και συνεχίζει σχολιάζοντας, «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δεν είμαστε τόσο καλοί εκδότες όσο οι άλλοι και δεν οφείλουμε μερικά εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο, ούτε καν μερικούς μισθούς στους εργαζομένους μας».

Στη συνέχεια ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» σημειώνει για τις κυκλοφορίες, «Στο εξής θα ενημερώνουμε κάθε Παρασκευή τους αναγνώστες μας και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο για την κυκλοφορία μας».

Ο Θανάσης Μαυρίδης όμως κάνει ειδική αναφορά στις ηλεκτρονικές συνδρομές γράφοντας, «Τις ηλεκτρονικές συνδρομές, βέβαια, τις υπολόγιζαν και στο παρελθόν στην κυκλοφορία εφημερίδων. Αλλά τώρα με τον “Φιλελεύθερο” φαίνεται ότι απέκτησαν πρόβλημα. Να τους ενημερώσουμε, πάντως, ότι όλες οι συνδρομές μας είναι πληρωμένες. Αν ήταν να κάνουμε ατιμίες θα πουλάγαμε λαθραία τσιγάρα. Ή θα διαλέγαμε για… εργοδότη κάποιον καταζητούμενο από την Interpol και θα κάναμε μαζί σχέδια για να κατακτήσουμε τα media».

Και συνεχίζει στο ίδιο θέμα υποστηρίζοντας ότι στις συνδρομές βρίσκεται μια καλή διέξοδος για όλους: «Και πιο πολύ πιστεύουμε στις ηλεκτρονικές και για αυτό έχουμε επενδύσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. Ας διαμαρτύρονται όσο θέλουν, αλλά ας ακούσουν και μία άλλη άποψη. Με καλή διάθεση! Διότι τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας ήταν ενθαρρυντικά… Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι ηλεκτρονικές συνδρομές θα μπορούσαν να αναπληρώσουν τη δυσκολία διανομής της εφημερίδας σε αρκετές περιοχές της επαρχίας. Το καλοκαίρι για παράδειγμα, οι εφημερίδες φτάνουν σε πολλές τουριστικές περιοχές αργά το μεσημέρι ή και το απόγευμα».

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» όμως αναφέρεται και στην ανάπτυξη της εφημερίδας γράφοντας χαρακτηριστικά, «Μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία και να ικανοποιήσουμε τους αναγνώστες μας με update στα ρεπορτάζ της εφημερίδας που έχουν αγοράσει… Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο για τον “Φιλελεύθερο” και δουλεύουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter