Ομολογία Μενδώνη για την επίσκεψη στο ΣτΕ λίγο πριν την απόφαση για το μετρό Θεσσαλονίκης

Ομολογία Μενδώνη για την επίσκεψη στο ΣτΕ λίγο πριν την απόφαση για το μετρό Θεσσαλονίκης

«Ναι, επισκέφθηκα την πρόεδρο του ΣτΕ» απάντησε στην Ολομέλεια της Βουλής η Λίνα Μενδώνη, ομολογώντας την εξωθεσμική της επίσκεψη λίγες μέρες πριν την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, η υπουργός Πολιτισμού αναγκάστηκε να παραδεχτεί την εξωθεσμική της επίσκεψη στο ΣτΕ λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά το μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Συζητήσαμε το θέμα της κωδικοποίησης της νομοθεσίας της πολιτιστικής κληρονομιάς» είπε η Λ. Μενδώνη, συμπληρώνοντας πως επρόκειτο για «πολύ περιορισμένης διάρκειας» επίσκεψή με «απόλυτη διαφάνεια» και «θεσμική ευθύνη» που δεν αποσκοπούσε στον επηρεασμό του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του, ο Κρ. Αρσένης έκανε λόγο για «παραθεσμική ενέργεια», τονίζοντας ότι η υπουργός εκπροσωπεί «πυλώνες εξουσίας». Υπενθύμισε δε την πρόσφατη επισήμανση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη προστασίας των λειτουργών της Δικαιοσύνης από «πολιτικές παρεμβάσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter