Ομολογία παρανομίας το πόθεν έσχες Πάτση: Δήλωσε τις εταιρίες που είχε ξεχάσει αλλά η υπόθεση αρχειοθετήθηκε

Ομολογία παρανομίας το πόθεν έσχες Πάτση: Δήλωσε τις εταιρίες που είχε ξεχάσει αλλά η υπόθεση αρχειοθετήθηκε

Ο «ξεχασιάρης» και κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα, Ανδρέας Πάτσης, με την τελευταία δήλωση πόθεν έσχες του όχι μόνο επιβεβαιώνει όσα είχε αποκαλύψει το Documento αλλά και ομολογεί την παρανομία που είχε διαπράξει με την προηγούμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, καθώς συμπεριέλαβε και τις πέντε εταιρίες που είχε… αμελήσει να εντάξει.

Πρόκειται για τις εταιρίες ALL4TOURISM, ALL4SEA, SIGHTGREEN, ΠΛΑΤΩΝ και ELITE (στην τελευταία έχει εμπλοκή και η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα)οι οποίες ενώ θα έπρεπε να δηλωθούν στη δήλωση για το φορολογικό έτος 2018, δεν συμπεριελήφθησαν ποτέ. Αν και η παρανομία είναι εξόφθαλμη, η Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και η δικαστικός, κ. Πετουμένου, αποφάσισαν την Τετάρτη να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Και οι πέντε εταιρίες φιγουράρουν στην τελευταία δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, γεγονός που αποτελεί ομολογία ενοχής. Συνολικά, δηλώνει συμμετοχή σε 17 εταιρίες. Ανάμεσα σε αυτές εντοπίζεται και η δικηγορική του εταιρία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει λάβει περί τα 150.000 ευρώ ως αμοιβή για υπηρεσίες που παρέχει στα ΕΛΤΑ. Επιπλέον, δηλώνει καθαρό εισόδημα 60.477,03 ευρώ και από «άλλη περίπτωση» 17.478,13 ευρώ. Η σύζυγός του που χρηματοδοτήθηκε από τη λίστα του κουμπάρου τους για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ (γνωστή ως λίστα Πέτσα) δηλώνει εισόδημα 9.999,43 ευρώ, από μερίσματα 4,21 ευρώ και εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα ύψους 3.044,42 ευρώ.

Ο Αν. Πάτσης κατέχει 34 μετοχές με χειριστή την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ οι καταθέσεις του αγγίζουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ και η σύζυγός του 2.971,11 ευρώ. Ο βουλευτής της πλειοψηφίας δηλώνει τέσσερα ακίνητα εκ των οποίων το ένα αποκτήθηκε το 2007 σε «πλειστηριασμό/δημοπρασία». Κατέχει ένα δίκυκλο και δύο Ι.Χ., με τη σύζυγό του να δηλώνει άλλα δύο αυτοκίνητα.

Σε σχέση με τον τραπεζικό του δανεισμό, έχει λάβει 1 εκατ. ευρώ από την ελβετική τράπεζα BANQUE CANTONALE DE GENEVE. Παράλληλα, έχει ξεπεράσει το όριο και στις δύο πιστωτικές κάρτες που κατέχει, χρωστώντας 57.799,25 ευρώ.

Η δήλωση για το φορολογικό έτος 2019:

dilosi 2019

Η δήλωση για το φορολογικό έτος 2018:

dilosi 2018

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter