Ομολογία Σαλμά: Σημασία έχει πως επετεύχθη η μη εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ (Video)

Ομολογία Σαλμά: Σημασία έχει πως επετεύχθη η μη εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ (Video)

Στη δεινή θέση να… εξηγήσει τη στάση της ΝΔ, τόσο από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και από τα κυβερνητικά, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, βρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, ο Μάριος Σαλμάς επιχείρησε να υποστηρίξει πως η ΝΔ… ουδέποτε έκανε «στροφή» στη στάση της και ουδέποτε υπήρξε κυβίστηση με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν υπήρξε κυβίστηση κ. Αποστόλου. Υπήρχε η πάγια θέση της ΝΔ πριν την υπογραφή της συμφωνίας που ήταν αντίθετη με το περιεχόμενο και το πώς κατέληξε αυτή η υπογραφή. Είχαμε πει τότε πως από τη στιγμή που υπέγραφε ο πρωθυπουργός τη συμφωνία αυτό αποτελεί τετελεσμένο για τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… θύμισε στον «γαλάζιο» ομόλογό του πως η ΝΔ είχε φέρει στο προσκήνιο ακόμα και το ενδεχόμενο βέτο

«Μπήκε βέτο. Η διπλωματία είναι πιο πολύπλοκη από ότι θέλει ο κ. Αποστόλου να την εμφανίσει. Σημασία έχει ότι επετεύχθη αυτό το οποίο έλεγε η ΝΔ προεκλογικά. Επετεύχθη το βέτο, η μη εισδοχή», της Βόρειας Μακεδονίας, απάντησε ο κ. Σαλμάς, προκαλώντας τεράστια ερωτήματα.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Αποστόλη αναφέρει πως: Ο κ. Σαλμάς «υποστήριξε ότι η διπλωματία ασκείται πίσω από κλειστές πόρτες και αποκάλυψε ότι το βέτο που δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα ασκήσει η ΝΔ στην πορεία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. ικανοποιήθηκε τώρα από το βέτο της Γαλλίας».

Την ίδια ώρα που ο κ. Σαλμάς διατύπωσε τα παραπάνω, έχει ιδιαίτερο… ενδιαφέρον πως ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει πως στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Β. Μακεδονίας

Τελικά η ΝΔ θέλει ή δε θέλει τη Β. Μακεδονία στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter