Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος

Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος

Όλα καλά και όλα ωραία, όπως λέει και το τραγούδι. Κατά τη ΝΔ το κόμμα αυτό ποτέ δεν παρενέβαινε και ποτέ δεν παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Υπήρχαν σε εκκρεμότητα τα δύο πορίσματα των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου για τους Εισαγγελείς της Διαφθοράς, ήτοι για την κα Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους. Το μεν ένα του κ. Σοφουλάκη λέει να μπει στο αρχείο, καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία για την κα Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους και μάλιστα προτείνει να ασκηθεί δίωξη και κατά των άλλων Εισαγγελέων, ήτοι της κας Ράϊκου και κ. Αγγελή, το δε άλλο του κ. Ζαχαρή αναφέρει να μην παραπεμφθούν οι δύο επίκουροι Εισαγγελείς παρά μόνο η κ. Τουλουπάκη. Βρέθηκε λοιπόν ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας να πρέπει να αποφασίσει τίνος πόρισμα εκ των δύο να ακολουθήσει, δηλαδή εάν θα πρέπει να ασκήσει δίωξη ή όχι; Διάλεξε λοιπόν τη μέση οδό, ήτοι να ασκήσει δίωξη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, την κα Τουλουπάκη, που ερευνά την υπόθεση Novartis και να εξετάσει τους άλλους δύο εισαγγελείς Ράϊκου και Αγγελή για τυχόν ψευδορκία.

Εν τω μεταξύ όμως η κα Ράϊκου, στη κατάθεση της οποίας βασίστηκε η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και η δίωξη της κας Τουλουπάκη, πήρε προαγωγή, ως Εισαγγελέας Εφετών. Φανταστείτε τώρα να πιστοποιηθεί τυχόν ψευδορκία εις βάρος της της, τι ωραία για τη Δικαιοσύνη, κατάσταση έχουμε!

Όλα αυτά γιατί η ΝΔ, το αμέμπτου ηθικής κόμμα, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα αφού πρέπει να προστατέψει τα του οίκου του, καθώς στην λίστα του FBI, όπως όλοι θυμόμαστε, υπάρχουν τρανταχτά ονόματα πολιτικών της. Εμφανίστηκε δε και το όνομα πρώην δημοσιογράφου, νυν βουλευτή της, ο οποίος είναι μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής να γράφει διθυράμβους για την Novartis, οπότε άστα να πάνε στο διάολο.

Όμως μία ΝΔ στριμωγμένη ξέρει πάντα τι να κάνει, καθώς υπήρξε χρόνια στο κουρμπέτι. Αξιοποίησε για άλλη μία φορά το ρητό «παλιά μου τέχνη κόσκινο» και δημοκρατικά ενεργοποίησε το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε!

Κατ’ αρχάς η ΝΔ βιάστηκε να βγάλει πόρισμα για τον κ. Παπαγγελόπουλο, παρακάμπτοντας τα δικαιώματά του, πριν προλάβει να βγάλει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών απόφαση για την κα Τουλουπάκη και τους άλλους, ώστε να δώσει ωμή γραμμή στο έργο της Δικαιοσύνης.

Στο πόρισμα της ΝΔ αναφέρεται ότι έπρεπε να τεθούν στο αρχείο οι φάκελοι των δέκα πολιτικών προσώπων, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη την ώρα που έχει ασκηθεί δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και την ώρα που στην Εισαγγελία Διαφθοράς είναι σε εκκρεμότητα οι υποθέσεις Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Με το πόρισμά της πλειοψηφίας και όχι της Βουλής, η ΝΔ παρεμβαίνει το έργο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο παραπέμφθηκε η μήνυση Μιωνή κατά δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και η κα Παπαδάκου, την οποία το πόρισμα εντάσσει ως συμμέτοχο σε εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν δέχεται το συνταγματικό δικαίωμα της ακρόασής της! Το γεγονός ότι είναι η δημοσιογράφος που έχει αποκαλύψει σημαντικές λεπτομέρειες από διάφορα σκάνδαλα, ίσως εξηγεί το μένος εναντίον της.

Μάλιστα στην τελευταία παράγραφο του πορίσματος της ΝΔ, αναφέρεται ότι πρέπει να κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας που εκκρεμούν τα δύο αντίθετα πορίσματα των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι οποίοι έχουν τελειώσει τη διαδικασία της Προκαταρκτικής και στον σημερινό αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, προφανώς για να εκφοβίσουν την Εισαγγελία Διαφθοράς να κλείσει τις εκκρεμείς υποθέσεις Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου.

Ακολούθως βγήκε ο καθόλα συμπαθής Υπουργός Δικαιοσύνης κος Τσιάρας να πει στην Ολομέλεια της Βουλής, στον ναό της Δημοκρατίας ότι έπρεπε να μπουν στο αρχείο τα ονόματα και των δέκα πολιτικών προσώπων.

Αλήθεια Υπουργέ μου, εάν αυτό δεν είναι παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, τι θεωρείτε εσείς και ο κόσμος που ακούει ότι είναι; Έχω κάποιους φίλους που κινδυνεύει η πρώτη κατοικία τους και περιμένουν μία απόφαση από τα δικαστήρια, μήπως θα μπορούσατε να κάνετε κάτι; Ειρηνοδικείο είναι, βούτυρο στο ψωμί σας. Θα σας έχω μεγάλη υποχρέωση, θα κάνετε και κοινωνικό έργο.

Δυστυχώς το κόμμα της ΝΔ έχει ταπεινώσει την Δικαιοσύνη, βαρέλι χωρίς πάτο έχει καταντήσει. Υπάρχουν έντιμοι δικαστές, οι οποίοι θα πρέπει να επέμβουν, εάν τους το επιτρέψουν φυσικά και δεν βρεθούν με μετάθεση στα όρη και στα βουνά, όπως συνέβαινε κάποτε.

Εν κατακλείδι, αυτή η ίδρυση της Γενικής Γραμματείας για τη καταπολέμηση της Διαφθοράς σκόρπισε μεγάλη αισιοδοξία ότι κάτι θετικό γεννήθηκε στη χώρα μας ως συνεπακόλουθο της χρεοκοπίας και των μνημονίων. Τώρα τιμωρώντας την Εισαγγελέα Διαφθοράς, που ερευνούσε πολιτικούς για ανάμειξή τους στο σκάνδαλο Novartis, να μου το θυμηθείτε, το επόμενο διάστημα οδεύουμε στη απαξίωση και τελικά κατάργηση αυτής της τόσο αναγκαίας υπηρεσίας κατά της διαφθοράς.

Τι να την κάνουμε άλλωστε; Αδιάφθορη χώρα η Ελλάδα με όμορφο κόσμο ηθικό, αγγελικά πλασμένο από το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη… Όμως προσωπικά πιστεύω ότι όσο κι αν η Δημοκρατία μας ματώνει από προανακριτικές επιτροπές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, άλλο τόσο αισιοδοξώ όταν βρίσκονται δικαστές και δημοσιογράφοι που τιμούν το επάγγελμά τους να ξεμπροστιάζουν τη διαφθορά. Ο λαός είναι μαζί τους γιατί θέλει λειτουργούς κυπαρίσσια και όχι θάμνους.

Ελένη Αυλωνίτου πρ.Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter