Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας κατά κυβέρνησης και υπουργείου Ανάπτυξης για «κατάπτυστη μεθόδευση»

Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας κατά κυβέρνησης και υπουργείου Ανάπτυξης για «κατάπτυστη μεθόδευση»

Ολομέτωπη επίθεση πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας για την επικείμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Το ότι η χώρα μας, ως διαφαίνεται επιλέγει να μην συνεχίσει να ακολουθεί της οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ), τις οποίες τεχνηέντως αποσιωπούν οι θιασώτες της διακίνησης ζώων συντροφιάς στο εξωτερικό, κατά παράβαση Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, μας οδηγεί πλέον να θέσουμε το εξαιρετικά μείζον αυτό θέμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο», προσθέτει και καταλήγει:

«Ευελπιστούμε έστω και την υστάτη στιγμή για την αποτροπή της κατάπτυστης μεθόδευσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή:

Ερωτηματικά και προβληματισμό δημιουργεί η μεθόδευση μέσω ΠΔ της μεταφοράς αρμοδιοτήτων Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς από την κτηνιατρική υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και της Διαδικτυακής Βάσης Δεδομένων καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζητήματα για το οποία έχουν δοθεί απαντήσεις από το 2011 και πλασάρονται 9 χρόνια μετά ως μεταρρύθμιση (!!)

Το από 2-11-2020 δελτίο τύπου της ΠΟΓΕΔΥ και της Π.Ε.Κ.Δ.Υ., το οποίο και προσυπογραφούμε αναδεικνύει την πραγματική διάσταση του ζητήματος.

Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει επίκληση της άγνοιας, όταν εδώ και μήνες έχουν κατατεθεί ολόκληροι φάκελοι στο Γραφείο Πρωθυπουργού της Χώρας, στον ΓΓ της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, καθώς και σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς ( ΥΠΑΑΤ, Εσωτερικών, Υπουργό Επικρατείας , Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό) ως προς το ζήτημα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς, για το οποίο η χώρα μας υποχρεούται να εφαρμόζει τις κατευθυντήριες οδηγίες παγκόσμιων Οργανισμών όπως του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ).

Γίνεται σαφές ότι ορισμένα κομματικά στελέχη που έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης, όπως και ορισμένα στελέχη του Μαξίμου, έχουν προφανώς εσφαλμένη (;) πληροφόρηση αναφορικά με την παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή στο ζήτημα αυτό κατά τρόπο που ευνοεί την φοροδιαφυγή από το παράνομο εμπόριο ζώων, το οποίο κυνικά αντιμετωπίζεται από υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, ωσάν τα αδέσποτα ζώα να αποτελούν νόμιμα αντικείμενο παράνομου πλουτισμού! Οποία παραδοξότητα!!

Είναι θλιβερό για την χώρα μας, που ανήκει στην ΕΕ, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες να μην λαμβάνονται φανερά και με διαφάνεια στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς, γνώστες του θέματος, αντίθετα κριτήριο νομοθετικής πρωτοβουλίας να αποτελεί η εξυπηρέτηση συμφερόντων προσώπων που επικαλούνται τις γνωριμίες τους με υπερκείμενα κυβερνητικά όργανα ..

Σε ποια χώρα της ΕΕ,

α) υφίσταται πολυδιάσπαση των κτηνιατρικών Υπηρεσιών;

β) νομοθετική πρωτοβουλία για το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, που δεν διαθέτει ούτε τις υποδομές , ούτε το εξειδικευμένο κτηνιατρικό προσωπικό με την σχετική εμπειρία, παρά τις όποιες τυχόν καλές (;) προθέσεις;

γ) η διαχείριση των ζώων συντροφιάς υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών;

Απάντηση …. Σε καμία χώρα ….

Φαίνεται ότι όλες οι άλλες χώρες διοικούνται από αδαείς και μόνο στην Ελλάδα ανακαλύψαμε την πυρίτιδα…..

Είναι, δε, παράδοξο το γεγονός ότι δεν έχει ρωτηθεί ο αρμόδιος Επίτροπος της Κομισιόν για το εάν θα προκύψει ή όχι ασυμβατότητα διασύνδεσης της βάσης δεδομένων και του συστήματος traces για ζητήματα λύσσας, καλαζάρ κ.λ.π. μεταξύ ενός άσχετου με τις ζωονόσους Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και τα αντίστοιχα τμήματα των Υπουργείων Γεωργίας των χωρών της ΕΕ

Αλήθεια το εν λόγω Π.Δ. μπορεί να γίνει δεκτό ότι θα τύχει της εγκρίσεως του ΣΤΕ, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών ρυθμίζει αποκλειστικά την εν γένει οργάνωση της δημόσιας διοίκησης;

Ποια σχέση έχει η χρηματοδότηση των Δήμων (αρμοδιότητα Υπουργείου Εσωτερικών) με την προστασία της ζωικής πανίδας για να αναλάβει τέτοια αρμοδιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών;!!

Mε το ίδιο σκεπτικό ας αναλάβει και την φυσική πυροπροστασία των αλσυλλίων, ζωνών δάσους κ.λ.π. διότι δίδονται τα αντίστοιχα κονδύλια στους ΟΤΑ.

Ας προστατέψει κάποιος τον Πρωθυπουργό από ολισθήματα που δεν θα προέβαινε πρωτοετής μαθητής του κου Γεραπετρίτη….….

Μόνο σοβαρή χώρα δεν δεικνύουν τα προαναφερθέντα!!!!!

Απευθύνουμε έκκληση στον κο Πρωθυπουργό, με την παρέμβαση του να αποτρέψει την επιχειρουμένη προσπάθεια διάλυσης του πλαισίου προστασίας των ζώων συντροφιάς

Απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές της ΝΔ ώστε να αντιδράσουν στην προσπάθεια εξυπηρέτησης συμφερόντων και κυκλωμάτων που πλουτίζουν επενδύοντας με μηδέν κεφάλαια δηλ. περισυλλέγοντας παράνομα ζώα τα οποία αποστέλλουν με αντάλλαγμα 350-450€ το κεφάλι προς «υιοθεσία» στο εξωτερικό/

Απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές τις αντιπολίτευσης, ώστε να αναδείξουνε κοινοβουλευτικά την προσπάθεια «ξηλώματος» της υπάρχουσας υποδομής και τεχνογνωσίας που διασφαλίζει την προστασία των ζώων συντροφιάς

Απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να φανεί χρήσιμη για την χώρα μας και όχι πρόσκαιρα αρεστή στα συμφέροντα, κάτι που πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό για κάθε πολιτευόμενο..

Το ότι η χώρα μας, ως διαφαίνεται επιλέγει να μην συνεχίσει να ακολουθεί της οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ), τις οποίες τεχνηέντως αποσιωπούν οι θιασώτες της διακίνησης ζώων συντροφιάς στο εξωτερικό, κατά παράβαση Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, μας οδηγεί πλέον να θέσουμε το εξαιρετικά μείζον αυτό θέμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ευελπιστούμε έστω και την υστάτη στιγμή για την αποτροπή της κατάπτυστης μεθόδευσης.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΙΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ-ΣΟΥΕΛΕΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter