Ομοβροντία της αντιπολίτευσης εναντίον Κεραμέως για τη μήνυση κατά των οκτώ φοιτητών

Ομοβροντία της αντιπολίτευσης εναντίον Κεραμέως για τη μήνυση κατά των οκτώ φοιτητών

Ένταση επικράτησε στη Βουλή τη Δευτέρα έπειτα από επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, με θέμα τη μηνυτήρια αναφορά κακουργηματικού χαρακτήρα που κατέθεσε εναντίον οκτώ φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Χανίων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται πως οι φοιτητές βρέθηκαν απολογούμενοι στην Ασφάλεια Χανίων κατόπιν αναφοράς της υπουργού Παιδείας προς τον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητούσε την παρέμβασή του για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατά τη διάρκεια «ομηρίας» του κοσμήτορα τον περασμένο Οκτώβριο.

Αντιπολίτευση εναντίον Κεραμέως

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νίκος Φίλης, τοποθετήθηκε λέγοντας πως δεν γίνεται να είναι ένα σύνηθες περιστατικό η κατηγορία οκτώ φοιτητών για το αδίκημα της απαγωγής, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια την Νίκη Κεραμέως ως «υπερεισαγγελέα». Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη η κίνηση της Νίκης Κεραμέως θέλει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκρατίας απέναντι στα νέα παιδιά, ενώ ο ίδιος κάλεσε την Υπουργό «αν έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα λάθη της να αποσύρει την μήνυση».

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα ανέφερε πως πρόκειται για μια «καθαρά πολιτική κίνηση», η οποία έχει ως μοναδικό στόχο τον «εκφοβισμό», ενώ υπογράμμισε πως «θέλετε λοιπόν να μας πείσετε, ότι είστε από τη φύση σας καταδικασμένοι να ακολουθείτε το δρόμο του αυταρχισμού και την κλιμάκωση των συγκρούσεων μέχρι τέλους.» Ακόμα, η ίδια προσέθεσε πως «δεν έχουμε εμείς την βαριοπούλα. Η βαριοπούλα είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Ο κοσμήτορας δεν αποχώρησε γιατί δεν ήθελε και είχε το κινητό του».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μίλησε για «για επικίνδυνη κλιμάκωση της καταστολής και σχέδιο δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης των φοιτητών», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες και στέλνει στα δικαστήρια όσους αγωνίζονται. Υπάρχει ανακοίνωση 35 μελών ΔΕΠ που μιλά για δυσανάλογη κλιμάκωση. Σας ενοχλεί η νεολαία που αγωνίζεται και διεκδικεί. Να αποσύρετε τις μηνύσεις».

Η απάντηση της Κεραμέως

Από πλευράς της, η Νίκη Κεραμέως υπερασπίστηκε τη μήνυση της κάνοντας λόγο για «απειλές, πράξεις βίας και εκφοβισμοί δεν έχουν θέση στο ελληνικό Πανεπιστήμιο».

Επιπροσθέτως, η υπουργός δεν δίστασε να καταφύγει σε ψεύδη, δηλώνοντας για το περιστατικό πως «δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά αυτή είναι η επίσημη θέση της Κοσμητείας», ξεχνώντας προφανώς ότι ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει δηλώσει πως θεωρεί το περιστατικό λήξαν.

Διαβάστε επίσης:

Η Κεραμέως στέλνει φοιτητές στην ασφάλεια Χανίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter