OneDealer: Στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τη στήριξη της ΕΤΕπ

OneDealer: Στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τη στήριξη της ΕΤΕπ

Στη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, επάνω στο λογισμικό για τον τομέα after sales του κλάδου αυτοκινήτων θα προχωρήσει η OneDealer, μετά τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία θα χρηματοδοτήσει με δάνειο 14,3 εκατ. ευρώ την επένδυση, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες από τα 2 μέρη.

Το κέντρο θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον επόμενο 1-1,5 χρόνο, ενώ η χρηματοδότηση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον βασικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Η OneDealer International αναπτύσσει πρωτοποριακές, all-in-one λύσεις για αυτοκίνητα, που απευθύνονται σε εμπόρους αυτοκινήτων όλων των μεγεθών (εισαγωγείς, αντιπροσωπείες, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και συνεργεία αυτοκινήτων) με σκοπό να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους πιο αποτελεσματικά.

Η χρηματοδότηση θα έχει τη μορφή 5ετούς δανείου και το νέο κέντρο θα αναπτύξει υπολογιστική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για τους εγχώριους πελάτες της εταιρείας, όσο και για τους διεθνείς.

Η εν λόγω νέα επένδυση, η πρώτη της ΕΤΕπ στην εταιρεία, θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης λογισμικού της OneDealer στην Ελλάδα και θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) ώστε να εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους πώλησης και μεταγοραστικής εξυπηρέτησης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η χρηματοδότηση θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στην OneDealer International να επισπεύσει τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη μετά τα εμπόδια που συναντούσαν οι πωλήσεις της λόγω της πανδημίας.
Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χορηγήσει πάνω από 8 δισ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία

Με έδρα στη Γερμανία και γραφεία στην Ελλάδα και την Αυστρία, η OneDealer International συστάθηκε το 2015 με αποστολή να βοηθά επιχειρήσεις λιανικής του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας να ευημερούν στη σύγχρονη ψηφιακή αγορά. Η OneDealer είναι ΜΜΕ που προσφέρει ρηξικέλευθη λύση λογισμικού βοηθώντας εμπόρους αυτοκινήτων κάθε μεγέθους να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τη συνολική επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Ήδη στο εξωτερικό έχει σημαντικούς πελάτες, όπως η Mazda και η Skoda.

Αν και έχει την έδρα της στο Koblenz της Γερμανίας, η OneDealer διατηρεί πολύ ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, όπου οι μεγαλύτεροι κεντρικοί αντιπρόσωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών (όπως η Kosmocar, η Opel Ελλάδας, η Hyundai – Kia Ελλάδας κ.α.) είναι ήδη πελάτες της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter