Ονειρεύονται το Μουντιάλ της Ειρήνης

Ονειρεύονται το Μουντιάλ της Ειρήνης

Ο πρόεδρος της FIFA υποστηρίζει ένα Μουντιάλ, που θα είναι χωρισμένο μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης, μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. 

Το Μαρόκο θέλει να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 μαζί την Ισπανία. Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ VI, με την βοήθεια του Φιλίππου VI, ο οποίος είναι ενήμερος, έχει βάλει μπροστά ένα μεγάλος σχέδιο, που φαίνεται να υποστηρίζει και ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο: την φιλοξενία μαζί με την Πορτογαλία της κορυφαίας διοργάνωσης το 2026. Να σημειωθεί ότι Ισπανία και Πορτογαλία ήθελαν το Μουντιάλ του 2022 που κατέληξε στο Κατάρ, ενώ το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι στη Ρωσία (2018). Εξαιτίας της εναλλαγής των ηπείρων στην διοργάνωση του τουρνουά, η Αμερική θα είχε τον πρώτο λόγο. ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς, σχεδιάζουν την κοινή φιλοξενία, αλλά η μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να καταστρέψει τη συμμαχία.

Ο πρόεδρος της FIFA υποστηρίζει ένα Μουντιάλ, που θα είναι χωρισμένο μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης, μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Ο Ινφαντίνο φαίνεται να έχει σκεφτεί σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2026 είναι μια μοναδική ευκαιρία για το ποδόσφαιρο να δείξει ότι μπορούν να ξεπεραστούν οι διαφορές, και να αποτελέσει ένα βήμα, να προταθεί η FIFA για το Νόμπελ Ειρήνης και συνεπώς να ξεπλύνει την εικόνα της ως διεφθαρμένη οργάνωση. Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Βιγιάρ, δεν έχει αποφασίσει σχετικά με την ιδέα, επειδή πριν από αυτό πρέπει να εκλεχθεί ξανά πρόεδρος της FEF.

Ο βασιλιάς Φίλιππος VI συμφωνεί να διοργανωθεί ένα τέτοιο Μουντιάλ το 2026, αλλά μόνο αν η υποψηφιότητα έχει πιθανότητες να κερδίσει. Γι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις συνέπειες και τις αντιδράσεις στην μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ. Υπάρχει χρόνος. Η FIFA αποφάσισε να μην ανακοινώσει την φιλοξενία του 2026, μέχρι το Μάιο του 2020.

Πάντως η κοινή υποψηφιότητα από Μαρόκο-Ισπανία-Πορτογαλία ακούγεται σαν μουσική στα αυτιά των βασιλιάδων Μοχάμεντ και Φίλιππου, αλλά και του Τζάνι Ινφαντίνο, όπως υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα Marca. Μία συμμαχία πολιτισμών. Το γεγονός ότι το Μαρόκο έχει το ρεκόρ σαν η χώρα με τις περισσότερες απορρίψεις υποψηφιότητας για Παγκόσμιο Κύπελλο (είχε θέσει υποψηφιότητες για το 1994, 1998, 2006 και 2010) και επιπλέον το γεγονός ότι έχει απορριφθεί η Ιβηρική υποψηφιότητα (Ισπανία και Πορτογαλία) για το 2022, η επιλογή μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης, δείχνει ικανή να κερδίσει πόντους. Η διοργάνωση του 2026 θα είναι ιστορική. Θα είναι το πρώτο που θα γίνει με 48 χώρες, χωρισμένες σε 16 ομίλους των τριών ομάδων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter