Online προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά

Online προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά

«Η εποχή επιτάσσει εσωστρέφεια, όχι όμως απαραιτήτως και κατήφεια» τονίζει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και με βάση αυτή τη σκέψη επιλέγει μία σειρά ταινιών που συνδυάζουν χιούμορ, προβληματισμό και συγκίνηση για το διαδικτυακό του πρόγραμμα «Dramedies» το οποίο εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στο κανάλι του στο YouΤube.

Μέχρι και τις 27 Μαΐου, για πέντε εβδομάδες, είναι ήδη προγραμματισμένες να προβληθούν 15 βραβευμένες και διακεκριμένες ταινίες νέων δημιουργών. Κάθε Πέμπτη και για μία εβδομάδα θα προβάλλονται 3 νέες ταινίες, μία επιλογή δημιουργιών από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα με κυρίαρχο στοιχείο το κωμικό – δυσεύρετο στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απρίλίου, με τις κωμωδίες: «Του χάρου τα δόντια» (1996, 23’) του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, με την Κατερίνα Λέχου και τον Δημήτρη Οικονόμου, μία ταινία αφηγείται τις απρόβλεπτες δυσκολίες του Χάρου στην πορεία του για την παραλαβή μιας ψυχής. «Κόφ’ το!» (2011, 14’) του Βασίλη Καλαμάκη, με τον Ερρίκο Λίτση και τον Κώστα Ξυκομηνό, που μιλά για όσα ταλανίζουν έναν μεσήλικα με ορμές εικοσάρη που αναζητά φαρμακευτική βοήθεια. Και «RF» (2010, 19’) του Σταύρου Λιόκαλου, με τον Γιώργο Σουξέ και την Έρση Μαλικένζου, μία ταινία που μοιάζει ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς διαδραματίζεται σε μια πολυκατοικία και διηγείται τις ιστορίες των ενοίκων της με αφορμή τη βλάβη μιας τηλεοπτικής κεραίας.

Οι παραπάνω ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προβολές των ταινιών: «Εβίβα» των Δημήτρη Νάκου και Αμέρισσας Μπάστα, «Σύκο» του Νικόλα Κολοβού, «Ψωμί κι ελιές» των Alexander Jaschik και Ιορδάνη Ορφανίδη, «Τι κολυμπάει και γελάει» της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη, «The foreigner» της Αλήθειας Αβράμη, «Cowboy» του Γιάννη Χαριτίδη, «Ο κλέφτης» της Ιρίνα Μπόικο, «Το τέρας κοιμάται» του Κωστή Χαραμουντάνη, «Debtfools» των Φίλιππου Βαρδάκα και Δέσποινας Οικονομοπούλου, «Ι’m gay» του Νικόλα Κολοβού, «Χρήστος και Δήμητρα» της Αμέρισσας Μπάστα και «Αχ Ελλάδα…» του Κώστα Αναγνωστόπουλος

Οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί διέθεσαν τις ταινίες τους αφιλοκερδώς για την προβολή τους στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, θα συνεχίζει να προβάλει online ταινίες μικρού μήκους μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter