ΟΟΣΑ: Tα επιδόματα ελάφρυναν τα φορολογικά βάρη στην Ελλάδα

Μπορεί ο μέσος όρος της φορολόγησης στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ να είναι 36,1% και στην Ελλάδα περί το 41%, αλλά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στις άλλες μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το άθροισμα που προκύπτει από τους φόρους και τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων στο εισόδημα μετά από την αφαίρεση επιδομάτων είναι πολύ χειρότερη, στο Βέλγιο (52,7%), στη Γερμανία (49,5%), στην Ιταλία (47,9%), στην Γαλλία (47,6%), Αυστρία (47,6%), Ουγγαρία (45%), Τσεχία (43,7%), Σλοβενία (43,3%), Σουηδία (43,1%), Λετονία (42,3%), το ίδιο και στην Φινλανδία, Σλοβακία (41,7%), Ελλάδα (40,9%) και μετά από εμάς, οριακά ακολουθεί η Πορτογαλία με 40,7%.

Είναι προφανές ότι επιδοματική πολιτική του 2018 η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα όμως είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης για οικογένειες με δύο παιδιά και όπως προκύπτει από τη μελέτη, τα επιδόματα είναι ικανά να «λειάνουν» αισθητά τις συνολικές επιβαρύνσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.