Θουριγγία: Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι «πληρώνουν» ακριβά το «αβάντζο» στην ακροδεξιά

Θουριγγία: Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι «πληρώνουν» ακριβά το «αβάντζο» στην ακροδεξιά

Καταποντισμός στις δημοσκοπήσεις για τα δύο κόμματα στο κρατίδιο της Θουριγγίας έπειτα από το «φάουλ» της ανάδειξης του Τόμας Κέμεριχ στον πρωθυπουργικό θώκο με τις… ευλογίες του ακροδεξιού AfD.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη Θουριγγία, με τον Τόμας Κέμεριχ να έχει δηλώσει μεν την παραίτησή του την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο, προσωρινά στη θέση του, λόγω ορισμένων νομοθετικών κωλυμάτων.

Έπειτα από τον «πολιτικό σεισμό» που προκλήθηκε στο γερμανικό κρατίδιο, τα τοπικά ΜΜΕ προχώρησαν στη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων, καταγράφοντας το κλίμα που επικρατεί έπειτα από το «ακροδεξιό φάλτσο». Βάσει των εξελίξεων, συνέβη το αναμενόμενο στη Θουριγγία, με τους Χριστιανοδημοκράτες να βρίσκονται στο 12%, έχοντας λάβει 21,7% στις εκλογές του Οκτωβρίου. Όσο για τους Φιλελεύθερους; Αν γίνονταν την Παρασκευή εκλογές, θα έμεναν εκτός κοινοβουλίου, συγκεντρώνοντας 4%.

Η όλη κατάσταση δίνει αβαντάζ στο Die Linke. Το αριστερό κόμμα παρουσιάστηκε ενισχυμένο συγκεντρώνοντας 37%, έχοντας λάβει 31% στις εκλογές του Οκτωβρίου. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 7% στη Θουριγγία, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα φτάνει στο 8.2%.

Η… πέτρα του σκανδάλου, το ακροδεξιό AfD παρουσιάζει μικρή άνοδο, συγκεντρώνοντας ποσοστό προτίμησης στο 24%. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter