Οπαδικό «όχι» στον διαχωρισμό

Οπαδικό «όχι» στον διαχωρισμό

Σε φιάσκο για την κυβέρνηση εξελίσσεται το άνοιγμα των γηπέδων για τους φιλάθλους ύστερα από 17 μήνες. Οι οργανωμένοι οπαδοί είναι κόντρα στην απόφαση των αρμοδίων που επιτρέπουν τα εισιτήρια των αγώνων να φτάνουν στα χέρια «μόνο των εμβολιασμένων». Οι φίλαθλοι δεν τοποθετούνται επί των εμβολίων, γι’ αυτά μιλούν (και πρέπει να ακούγονται) οι επιστήμονες.

Οι φίλαθλοι είναι κατά της «πρωτόγνωρης και άκρως επικίνδυνης πολιτικής διχασμού και διακρίσεων που εισάγει η κυβέρνηση», όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Τι είναι αυτό που θα τους κρατήσει μέχρι νεωτέρας έξω από τα γήπεδα; Δεν συζητούν τον διαχωρισμό της κοινωνίας για λόγους ιατρικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς. Διαφωνεί κανένας έστω κι αν ακόμη δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Μάλλον, όχι. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας έχει συνηθίσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις, οπότε κανένας δεν γνωρίζει τι θα προκύψει στο μέλλον.

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη ήταν δεδομένο ότι θα ληφθούν μέτρα για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Αλλο μέτρα όμως κι άλλο αποκλεισμοί. Οι ανεμβολίαστοι φίλαθλοι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες προσκομίζοντας αρνητικό rapid test. Και η πληρότητα των γηπέδων θα μπορούσε να είναι 60% αντί για 80%, οπότε θα ήταν περισσότερα τα κενά καθίσματα. Πόσοι άλλωστε αγώνες της ΣΛ1 είναι sold out;

Η πρώτη ηχηρή αντίδραση στα μέτρα ήρθε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι Μπακού όπου το «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν μισοάδειο, ενώ η Original 21, έχει ανακοινώσει πως δεν θα προμηθευτεί αλλά ούτε και θα πουλήσει διαρκείας της ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter