Οπαδοί ΠΑΟ για το Μουντιάλ Κατάρ: Το θέαμά σας βρωμάει σκλαβιά, ρατσισμό και νεκρούς εργάτες

Οπαδοί ΠΑΟ για το Μουντιάλ Κατάρ: Το θέαμά σας βρωμάει σκλαβιά, ρατσισμό και νεκρούς εργάτες

Οι οπαδοί του ΠΑΟ ανήρτησαν πανό έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου καλώντας σε μποϊκοτάζ του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Με σύνθημα «Το θέαμα σας βρωμάει σκλαβιά, ρατσισμό και νεκρούς εργάτες» θέλησαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στις απάνθρωπες συνθήκες που αναγκάστηκαν να εργαστούν χιλιάδες εργάτες για να γίνει το συγκεκριμένο γήπεδο και βρήκαν φρικτό θάνατο στα εργοτάξια.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε μια απίστευτη δήλωση όπου έχει προκαλέσει αντιδράσεις για την κυνικότητα της.

«Όταν δίνεις σε κάποιον δουλειά, ακόμη και σε σκληρές συνθήκες, τού δίνεις αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια… Θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει 6.000 και σε άλλες δουλειές».

Σοκάρουν τα στατιστικά στοιχεία

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργαζόμενοι από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα έχουν πεθάνει στο Κατάρ, από τότε που στην αραβική χώρα ανατέθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 (πριν από 10 χρόνια).

Επίσης, έρευνα της  Διεθνούς Αμνηστίας τονίζει επίσης ότι το 70% των θανάτων παραμένει ανεξιχνίαστο, με τις καταριανές αρχές να αναφέρουν 37 θανάτους μεταξύ 2014 και 2020, εκ των οποίων μάλιστα, οι 34 αναφέρονται ως «μη σχετιζόμενοι με εργασία».

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ: Καταγγελία για τα ανθρώπινα δικαιώματα από 24.000 εργάτες!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter