Εικόνες που σοκάρουν

Οπαδοί του Φράνκο και φασιστικοί χαιρετισμοί στη διαδήλωση κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας (Videos)

Πολιτική «στέγη» σε νοσταλγούς του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο φαίνεται πως παρείχε η μεγάλη διαδήλωση κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Βαρκελώνη.

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε πολλούς διαδηλωτές να πραγματοποιούν δημόσια τον φασιστικό χαιρετισμό, που είχε υιοθετήσει και το φρανκικό καθεστώς όπως και τα υπόλοιπα φασιστικά καθεστώτα στην Ευρώπη. Έφεραν επίσης σημαίες των Φαλαγγιτών, της φασιστικής οργάνωσης που στήριξε και στηρίχθηκε από το καθεστώς του Φράνκο.

Την περίοδο της φασιστικής δικτατορίας ενισχύθηκε στο έπακρο ο συγκεντρωτισμός του ισπανικού κράτους. Οι όποιες εξουσίες και αρμοδιότητες είχαν παραχωρηθεί πριν την εγκαθίδρυση του φασιστικού καθεστώτος στις τοπικές κυβερνήσεις καταργήθηκαν, ενώ επιβλήθηκε ως μοναδική διάλεκτος τα καστιγιάνικα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.