Αποκαλυπτικός ήταν ο Δημήτρης Κουρέτας, νυν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας όσον αφορά τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ανεπανάληπτες αλχημείες που έγιναν.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά και τη Νίκη Λυμπεράκη κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει και να κάνει ελέγχους λίγες ημέρες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2023.
Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για εκβίαση των ψηφοφόρων αφού έλεγε πως τα αποτελέσματα των εκλογών θα έκριναν και την πορεία χρηματοδοτήσεων και επιδοτήσεων στη Θεσσαλία:
«Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές έρχεται ο κ. Αυγενάκης και λέει φόρα παρτίδα μαζί με τον κ. Αγοραστό ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα κρίνει και το αποτέλεσμα των επιδοτήσεων και των χρηματοδοτήσεων δηλαδή σαν να έλεγε ότι αν ψηφίσετε τον Κουρέτα δεν θα πάρετε χρήματα στην πράξη. Και φεύγοντας από εδώ άνοιξε τον ΟΣΔΕ (σ.σ. την πλατφόρμα αιτήσεων για επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ) – όπως κατήγγειλε προχθές βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, εγώ από εκεί το διάβασα – για τρεις μέρες (6-7-8 Οκτωβρίου του 2023). Αυτές τις τρεις μέρες πρέπει να ελέγξει ο εισαγγελέας ποιοι πήραν χρήματα».
Ο ίδιος όπως σημειώνει αρνήθηκε να φτιάξει «βοσκοτοπικούς χάρτες:
«Κι εμένα μου το πρότειναν και πιεστικά μάλιστα, εγώ δεν το δέχτηκα και γύρισα τα χρήματα πίσω, γιατί έβλεπα ότι δεν γίνεται τα πράγματα αυτά να τα κάνει η Περιφέρεια. Δεν μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο πιεστικά μας έλεγαν να κάνουμε αυτούς τους χάρτες βόσκησης. Δηλαδή ερχόντουσαν κάποιοι “να τα κάνουμε εμείς, να τα κάνουμε εμείς”, και δεν μου αρέσει, όταν βλέπω ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται με μεθοδικό τρόπο, όπως έχω συνηθίσει να δουλεύω, λέω προτιμώ να τα γυρίσω πίσω και να τα κάνει το υπουργείο».
Χαρακτηριστικό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι και η αναφορά του στον αριθμό των αιγοπροβάτων:
«Άκουγα διάφορα πράγματα και ως καθηγητής είχα συμμετάσχει πριν από κάποια χρόνια σε δημόσιες συζητήσεις και θυμάμαι μια δημόσια συζήτηση που ήταν και με κάποιους κοινοτικούς, όπου κουβεντιάζαμε για τα αιγοπρόβατα της Ελλάδας και λέγαμε ότι η Κρήτη είχε καταγεγραμμένα 7 εκατομμύρια και η Θεσσαλία 1,6 εκ. Η Κρήτη δήλωνε 70-80 χιλιάδες τόνους και εμείς 180 χιλιάδες τόνους δηλαδή έβγαινε ότι ένα πρόβατο της Κρήτης παράγει 6-6,5 κιλά γάλα το χρόνο και εμάς 205 κιλά! Είναι λογικό αυτό; Και ενώ το ακούγανε, το ακούγανε σαν να είναι ιστορικό γεγονός. Δηλαδή το γεγονός αυτό που εκπλήσσει τώρα τον κόσμο ήταν γνωστά πράγματα στους πάντες που ήλεγχαν».
Διαβάστε επίσης:
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το 93% βλέπει πολιτικές ευθύνες – Δημοσκόπηση Opinion Poll