ΟΠΕΚΕΠΕ: Συναλλαγές του γαμπρού Μπούρα με τον υπόδικο Μελά – «Με το που πληρωθούμε… εσύ παίρνεις τρία»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συναλλαγές του γαμπρού Μπούρα με τον υπόδικο Μελά – «Με το που πληρωθούμε… εσύ παίρνεις τρία»
Φωτογραφία από την επίσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2020. Στο κέντρο ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας. Δεύτερος από δεξιά είναι ο Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Θανάσης Μπούρας και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερυθρών κ. Γεώργιος Παθέκας, Πρόεδρος, κ. Γεώργιος Γέρου, πρώην Πρόεδρος και κα Μαγδαληνή Σακελλάρη, Γεωπόνος.

«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» όπως φαίνεται, για την οικογένεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Γ’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Μπούρα. Αυτό προκύπτει από τις υπεκφυγές και τα ψέματα που παρέθεσαν ως απαντήσεις στο πλαίσιο ρεπορτάζ του Documento σχετικά με τα βοσκοτόπια για τα οποία επιδοτήθηκε η Πηνελόπη Μπούρα, κόρη του Γ’ αντιπροέδρου της Βουλής, στο ιδιωτικό δάσος Σελίου στην Ημαθία.

Το πρώτο ψέμα αποκαλύφθηκε στο documentonews.gr χθες στις 14 Ιουλίου, όπου αποδείχθηκε η επίσκεψη του Αθ. Μπούρα στο γραφείο του τότε προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόριου Βάρρα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, για να τακτοποιηθεί το «ζήτημα» που είχε προκύψει. Υπενθυμίζουμε πως λίγες μέρες μετά την επίσκεψη η πρώτη αίτηση για τα «χρυσαφένια» βοσκοτόπια στο Ιδιωτικό Δάσος Αγόριανης, ανακλήθηκε.

Σήμερα το documentnews.gr αποκαλύπτει ότι ο γαμπρός του ισχυρού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Ναστόπουλος είχε «συναλλαγές» με τον υπόδικο πρώην πρόεδρο του αμαρτωλού ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά.

Όπως προκύπτει από τον αποκαλυπτικό διάλογο που εμπεριέχεται στην πολυσέλιδη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, ο κ. Ναστόπουλος έταζε «τιπ» 3.000 ευρώ στον Δ. Μελά καθώς ήταν το πρόσωπο που μετά από συνεννόηση τον δύο θα κανόνιζε και την πληρωμή, ενδεχομένως για τους βοσκότοπους που είχε δηλώσει η σύζυγος του, Πηνελόπη Μπούρα, στο ιδιωτικό δάσος Σελίου, στην Ημαθία.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως στις 4 Απριλίου 2022 και ώρα 22:39 ο Δημήτριος (σ.σ.: εννοώντας Δημήτρης Μελάς) συνομιλεί με άτομο υπό στοιχεία Ναστόπουλος Σπυρίδων […] ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά στον Μελά:

«Οπότε, εσύ κανονίζεις αν είναι τώρα θα τα βάλουμε αυτά μες στην πληρωμή και εγώ με το που πληρωθούμε έρχομαι κάτω και εσύ παίρνεις τρία (σ.σ.: εννοεί τρεις χιλιάδες ευρώ) αγάπη μου όμορφη, έτσι, ΟΚ;».

Ο υπόδικος πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ συμφωνεί και ο γαμπρός του Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής, Σπύρος Ναστόπουλος συμπληρώνει:

«Όχι, όχι άκουσέ με, επειδή είναι και φίλος και τα λοιπά, οπότε δεν πειράζει όχι όχι, αυτό σου λέω ναι ισχύει, αν θες όμως στα και από τώρα ή μόλις πληρωθεί εγώ, με μένα, δε το συζητάμε αγάπη», ο Μελάς του απαντά ότι δεν τίθεται κάποιο πρόβλημα και ο Σπ. Ναστόπουλος συνεχίζει λέγοντας:

«Όχι να το ξέρεις είναι σαν τιπ για το ταξίδι στο Λονδίνο να ξέρεις αυτό ότι έχεις συν τρία να χαλάσεις». Ο πρώην πρόεδρος του αμαρτωλού οργανισμού απαντά πως τόσα χρήματα χρειαζόταν λόγω του ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα φιλοξενηθεί σε συγγενικό του πρόσωπο στο Λονδίνο.

Στη συνέχεια της συνομιλίας, ο γαμπρός του κ. Μπούρα αναφέρει πως θα του δώσει τα χρήματα «στο χέρι», τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος ο γνωστός δημοσιογράφος για απόπειρα εκβίασης της Ζέττας Μακρή – Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 5.000 ευρώ

Βουλή: Άρση ασυλίας των Αυγενάκη – Παπαδόπουλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτει το ΠΑΣΟΚ πρόταση για Προανακριτική – «Πρωθυπουργός εκβιαζόμενος» από τους υπουργούς του

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προς Ανδρουλάκη: Λύση ο συντονισμός της προοδευτικής αντιπολίτευσης

Documento Newsletter