Όπισθεν ολοταχώς του Υπουργείου Υγείας – Συνεχίζουν να εργάζονται οι 6.000 συμβασιούχοι

Όπισθεν ολοταχώς του Υπουργείου Υγείας – Συνεχίζουν να εργάζονται οι 6.000 συμβασιούχοι

Το Υπουργείο Υγείας αναδιπλώθηκε για τους διαγωνισμούς που αφορούν σημαντικές υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία όπως η καθαριότητα, η φύλαξη και η εστίαση, μετά από  καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ «για τους εργολάβους που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα». Ο Υπουργός,  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα έδωσε εντολή να σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί ανεξαρτήτως στο στάδιο που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται οι 6.000 συμβασιούχοι.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε: «Η λύση και την είπαμε στον Υπουργό Υγείας είναι μια και μοναδική. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση και προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ)»

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γιαννάκου:

Μετά τις τελευταίες καταγγελίες μας για τους εργολάβους που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους σήμερα με ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί ανεξαρτήτως το στάδιο που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται οι 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Αυτό είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα.

Όμως είναι κρίμα στο Νοσοκομείο Κοζάνης, στο Παπανικολάου να απολυθούν καθαρίστριες και φύλακες επειδή ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και εγκαθίστανται οι εργολάβοι 1 Οκτώβρη. Όπως κρίμα είναι και όσοι απολύθηκαν επειδή αρκετοί διοικητές νοσοκομείων έτρεξαν να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς σε προηγούμενο χρόνο παρ ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Η λύση και την είπαμε στον Υπουργό Υγείας είναι μια και μοναδική. Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση και προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ) που στοιχίζουν τα μισά χρήματα και οι εργαζόμενοι ξεφεύγουν από τα νύχια των εργολάβων. Να ακυρωθούν τώρα ο διαγωνισμός στο νοσοκομείο Κοζάνης και αλλού που ολοκληρώθηκε και τη Κυριακή απολύονται εργαζόμενοι. Κρίμα να απολυθούν 15 καθαρίστριες στη ΚΟΖΑΝΗ που στοιχίζουν 1300 ευρώ το μήνα μικτά και να έρθει εργολάβος που η καθαρίστρια στοιχίζει 2.500 ευρώ το μήνα και στη τσέπη από τον εργολάβο λαμβάνει το μισό μισθό από ότι τώρα ως συμβασιούχος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter