Οπισθοχώρηση Χρυσοχοΐδη: Καταργεί το ιδιώνυμο για συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση

Οπισθοχώρηση Χρυσοχοΐδη: Καταργεί το ιδιώνυμο για συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση

Στην κατάργηση του ιδιώνυμου αδικήματος για τη συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση προχωρά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση της θετικής ψήφου του ΚΙΝΑΛ.

Με την υιοθέτηση τεσσάρων προτάσεων του ΚΙΝΑΛ στο σχέδιο νόμου για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη -μετά από ερώτηση του documentonews.gr– άφησε να εννοηθεί ότι η ένταξη της ρύθμισης για το ιδιώνυμο και η εν συνεχεία κατάργησή της αποτέλεσε μέρος του πολιτικού «παιχνιδιού» που είθισται να λαμβάνει χώρα κατά τη συζήτηση ενός νομοσχεδίου, το οποίο δύναται να προκαλέσει αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, διόλου τυχαίο ότι και οι υπόλοιπες τρεις βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός αποτελούν επί της ουσίας προτάσεις που διατύπωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης. Πέραν της κατάργησης του ιδιώνυμου, οι βελτιώσεις αφορούν τις αυθόρμητες συναθροίσεις, τη σύμφωνη γνώμη προέδρου Πρωτοδικών για την απαγόρευση συνάθροισης και την παρουσία και συναίνεση εισαγγελέα για τη διάλυση συνάθροισης.

Απαντώντας σε ένα ακόμα ερώτημα του documentonews.gr με φόντο τα δυσώδη πεπραγμένα υψηλά ιστάμενων πρώην και νυν μελών της ΕΛ.ΑΣ που ήταν -όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Documento- σε ανοικτή γραμμή με ποινικούς και όχι μόνο, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι η εσωτερική έρευνα στις τάξεις του Σώματος συνεχίζεται παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση.

«Είστε εκτός πραγματικότητας»

«Εκτός πραγματικότητας» χαρακτήρισε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που άσκησαν κριτική στο νομοσχέδιο περί συναθροίσεων ο υπουργός, μετά και τις ευθείες βολές που δέχτηκε από τον Γιάννη Ραγκούση περί νομοσχεδίου χουντικής κοπής.

Υπενθύμισε τη στάση «μερικών» για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τις ρυθμίσεις και επιχειρήσεις που έγιναν για τα Εξάρχεια. «Όλοι μίλαγαν για κοινωνικές εκρήξεις και δεν έγινε τίποτα» είπε και πρόσθεσε πως όλες αυτές οι ρυθμίσεις -συμπεριλαμβανομένου και του προς ψήφιση νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις- ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. «Περί αυτού πρόκειται και μιλάμε διαφορετική γλώσσα. Εσείς μιλάτε για απαγορεύσεις και εμείς μιλάμε για ρύθμιση δικαιώματος» υποστήριξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter