Όπλα, φλόμπερ και εκατομμύρια τσιγάρα για 5 συλληφθέντες

Όπλα, φλόμπερ και εκατομμύρια τσιγάρα για 5 συλληφθέντες

Το πρωί του Σαββάτου μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συνελήφθησαν ένας 59χρονος Έλληνας και τέσσερις αλλοδαποί, 28, 31, και 35 χρόνων. 

Κατηγορούνται για κατοχή και εμπορία 1.332.582 τσιγάρων, 109 κιλών και 950 γραμμαρίων καπνού, διαφόρων επωνυμιών, καθώς επίσης και το συνολικό χρηματικό ποσό των 23.951 ευρώ.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 59χρονος επί της οδού «Κατεβασιάς» στην περιοχή Αχαρνών, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 100 κούτες με τσιγάρα και 149 συσκευασίες καπνού και καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 31χρονου αλλοδαπού, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 530 πακέτα με τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, ένα λειόκανο όπλο με έξι φυσίγγια και ένα φλόμπερ, για τα οποία δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου, καθώς επίσης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν τρεις ακόμα αλλοδαποί ηλικίας 35, 28 και 35 ετών, διότι στο αυτοκίνητο που επρόκειτο να επιβιβαστεί ο 28χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 χαρτοκιβώτια με τσιγάρα και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Στο αυτοκίνητο που επρόκειτο να επιβιβαστεί ο 35χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 16.160 ευρώ.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι από το οποίο βγήκαν οι τρεις άνδρες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52.099 πακέτα με τσιγάρα και 2.050 πακέτα με καπνό διαφόρων επωνυμιών, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός κερμάτων που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.191 ευρώ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλες οι ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων και τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter