Οπλα, πυρομαχικά και καύσιμα στέλνουν χώρες της Ευρώπης στην Ουκρανία

Οπλα, πυρομαχικά και καύσιμα στέλνουν χώρες της Ευρώπης στην Ουκρανία

Πολλές χώρες της Ευρώπης εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία αποστέλλοντας πολεμικό υλικό και καύσιμα.

Το Βέλγιο στέλνει καύσιμα και πολυβόλα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντερ Κρόο σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Ουκρανία ζήτησε από το Βέλγιο ποσότητα καυσίμων για να προμηθεύσει τα στρατεύματά της. Η χώρα μας έχει δεχθεί και θα παράσχει 3.800 τόνους καυσίμων.

Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Η περαιτέρω ανάλυση των αιτημάτων συνεχίζεται» σημείωσε ο κ. Ντε Κροο.

Η Σλοβακία θα στείλει πυρομαχικά του πυροβολικού και καύσιμα συνολικής αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιάροσλαβ Ναντ.

Ο Ναντ είπε ότι το φορτίο περιλαμβάνει 12.000 φυσίγγια διαμετρήματος 120 χιλιοστών, 10 εκατομμύρια λίτρα καύσιμο ντίζελ και 2,4 εκατομμύρια λίτρα καύσιμα αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία θα δωρίσει στην Ουκρανία πολυβόλα, αυτόματα τυφέκια και τυφέκια ακριβείας, περίστροφα και πυρομαχικά, αξίας 7,6 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας.

«Η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα μια επιπλέον βοήθεια προς την Ουκρανία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ρωσική επίθεση», δήλωσε η υπουργός Γιάνα Τσερνότσοβα σε ένα tweet, την τρίτη ημέρα της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter