Όπου φύγει φύγει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Λιμάνι Πειραιά

Όπου φύγει φύγει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Λιμάνι Πειραιά

Εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ» οι Αθηναίοι, καθώς αυξημένη κίνηση παρατηρείται από νωρίς το πρωί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας καθώς έκαναν το τριήμερο… τετραήμερο και φεύγουν από το πρωί της Παρασκευής για ολιγοήμερες διακοπές.

Ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση στον Κηφισό τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο. Στην κάθοδο η κίνηση ξεκινά από τη Λυκόβρυση μέχρι το Περιστέρι και στην άνοδο από το Περιστέρι μέχρι τη Νέα Ιωνία. Τις επόμενες ώρες η κίνηση στη Λεωφόρο Κηφισού αναμένεται να αυξηθεί λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Αττική Οδό.

Την ίδια ώρα στο κόκκινο βρίσκονται οι δρόμοι που οδηγούν τους κατοίκους έξω από την πόλη…

Συγκεκριμένα, αυξημένη κίνηση παρατηρείται στη Λεωφόρο Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από το Χαϊδάρι μέχρι του Σκαραμαγκά.

Δείτε την κίνηση στους δρόμους: 

Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κίνηση γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ σήμερα και αύριο αναμένεται το αδιαχώρητο στα πλοία για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μόνο σήμερα 25 πλοία θα φύγουν γεμάτα από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό κάποιο νησί.

Τα ποσοστά των προκρατήσεων, σύμφωνα με στοιχεία στις αρχές του Ιουνίου, σε 18 δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονταν σε υψηλά επίπεδα, από 52% έως 94% και οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι σε πολλούς από αυτούς θα αγγίξει το 100%, καθώς πλησιάζει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (21/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (22/6) από τις 08:00 έως τις 13:00. Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (24/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.:

 • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
 • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
 • ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
  συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ)
 • συνεργασία και συντονισμός με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν και
 • ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας της Αστυνομίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Η ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει έκκληση τους οδηγούς:

 • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
 • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
 • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
 • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
 • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Δείτε επίσης:

Η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ στα προοδευτικά κόμματα και οι κυβερνητικές αντιφάσεις

Καιρός: «Εκρηκτικό» κοκτέιλ ζέστης και ισχυρών ανέμων – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική

Ποιος θα τραβήξει το κάρο;

Η προπαγάνδα του σανού (Photos)

Νέα έκρηξη στην τιµή του ρεύµατος τον Ιούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter