Όπου φύγει-φύγει ο Σαμαράς

Όπου φύγει-φύγει ο Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μας έχει συνηθίσει πλέον στις δύσκολες για αυτόν καταστάσεις να εξαφανίζεται.

Κλασσικό παράδειγμα η μη παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έπρεπε να το παραδώσει στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του 2015 Αλέξη Τσίπρα. Ηταν η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία που απελθών πρωθυπουργός δεν παρέδωσε στον νέο. Το κατάφερε και αυτό ο Αντώνης Σαμαράς.

Φαίνεται όμως ότι το έχει χούι να μην εμφανίζεται, όταν οι καταστάσεις για αυτόν είναι δύσκολες ή όταν θέλει να δείξει τη δυσφορία του για κάποιο γεγονός.

Σήμερα Τετάρτη στη Βουλή πραγματοποιείται η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου Δημοκρατίας, θέση την οποία εποφθαλμιούσε ο Σαμαράς. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κομματικούς αλλά και επικοινωνιακούς κυρίως λόγους δεν του έκανε τη χάρη και πρότεινε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία αναμένεται να εκλεγεί με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία, επικαλούμενος προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ, στέλνοντας μάλιστα επιστολή στο προεδρείο της Βουλής αναφέροντας ότι αν ήταν εκεί «θα ψήφιζε την πρόταση του κόμματος» που βέβαια δεν υπάρχει καθώς η πρόταση έγινε από τον πρωθυπουργός. Εφυγε όπως καταλαβαίνουν όλοι για να μην ψηφίσει τη νέα Πρόεδρο και για να στείλει μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε μια από τις σοβαρότερες ψηφοφορίες της Ελληνικής Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο που κυβέρνησε την Ελλάδα από τη θέση του πρωθυπουργού, πάει ταξιδάκι γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το πολίτευμα της χώρας. Κάτι δείχνει η συμπεριφορά αυτή για το ποιόν του ανδρός! 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Χθες Τρίτη είχε προγραμματιστεί η εξ’ αναβολής δίκη του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, μετά από μήνυση του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα η αναβολή είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραστεί ο ίδιος σε αυτή, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει τη συγκεκριμένη τότε στιγμή.

Όμως και από τη χθεσινή δίκη ήταν άφαντος ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν τόλμησε να εμφανιστεί για να υποστηρίξει τη μήνυσή του κατά του εκδότη για συκοφαντική δυσφήμηση εξαιτίας ενός meme το οποίο είχε κάνει retweet. Για την ιστορία το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή εξύβριση.

Το γεγονός είναι ότι μέσα σε δύο ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός όπου φύγει-φύγει από δύο γεγονότα στενάχωρα για αυτόν. Κάτι που δίχνει πόσο ακατάλληλος για πρωθυπουργός αλλά και για πρώτος πολίτης της χώρας ήταν καθώς του είναι αδύνατον, όπως αποδεικνύεται για τρίτη φορά σήμερα μέσα σε πέντε χρόνια να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Ας πάει λοιπόν το ταξιδάκι του μια και όσο και να προσπαθεί είναι καμμένο χαρτί για την ελληνική πολιτική σκηνή και την παράταξή του, στην οποία ειδικά από το μακρινό 1993 μόνο σοβαρά προβλήματα δημιουργεί.

Διαβάστε επίσης

O Σαμαράς κατάφερε να ποινικοποιήσει το twitter και τα memes

Απών ο Σαμαράς από τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter