Όπου φύγει φύγει οι Γάλλοι – Ουρές χιλιομέτρων και μποτιλιάρισμα στο Παρίσι (Video)

Όπου φύγει φύγει οι Γάλλοι – Ουρές χιλιομέτρων και μποτιλιάρισμα στο Παρίσι (Video)

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, και για ένα μήνα, το Παρίσι θα βρίσκεται σε lockdown και οι Παριζιάνοι εγκαταλείπου άρον άρον την πρωτεύουσα προκαλώντας απίστευτη συμφόρηση. 

Την Πέμπτη το βράδυ δημιουργήθηκε στο Παρίσι απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν ουρές χιλιομέτρων. Χαρακτηριστικά είναι τα μποτιλιαρίσματα που σημειώθηκαν στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς εχθές το απόγευμα που κάλυπταν συνολικά ακόμα και 700 χιλιόμετρα.

Η κίνηση της Πέμπτης ήταν 30% υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα για να περάσουν τον επόμενο μήνα στις εξοχικές τους κατοικίες και κάποιοι άλλοι που ήταν στα εξοχικά τους επέστρεψαν άρον άρον στην πρωτεύουσα πριν αποκλειστούν εκεί.

Η 24χρονη Άνα, είπε στη Le Figaro ότι έφυγε από το διαμέρισμά της οικογένειάς της στο Παρίσι για να περάσει την καραντίνα στο δεύτερό τους σπίτι σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Γαλλίας. Σύμφωνα με την ίδια, το πρώτο lockdown στο Παρίσι ήταν μια «ψυχολογικά δύσκολη εμπειρία», όμως στην εξοχή «ο αέρας είναι πιο καθαρός, τον ανασαίνουμε και αισθανόμαστε ελεύθεροι».

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση θύμισε την ανάλογη που είχε δημιουργηθεί τον περασμένο Μάρτιο, όταν η χώρα κήρυξε για πρώτη φορά lockdown.

Σύμφωνα με τα νέα δραστικά μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν οι Γάλλοι απαγορεύεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να ψωνίσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, να επισκεφθούν γιατρό ή για κατεπείγοντες οικογενειακούς λόγους. Όσοι κυκλοφορούν έξω θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα έγγραφο που να αναφέρει τον λόγο, ενώ εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι των Αρχών για την τήρηση των μέτρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter