«Όπου φύγει-φύγει»: Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να αποφύγουν την επιστράτευση

«Όπου φύγει-φύγει»: Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να αποφύγουν την επιστράτευση

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για το εξωτερικό στη Ρωσία, μερικές μόλις ώρες αφότου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση, σχεδιάζοντας να στείλει περίπου 300.000 νέους στρατιώτες προς την Ουκρανία. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου διαθέσιμες θέσεις στις πτήσεις από Μόσχα προς Βελιγράδι ή Κωνσταντινούπολη μέχρι τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα, και ακόμη και τότε τα εισιτήρια απλής μετάβασης κοστίζουν πάνω από 2.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Air Serbia, η πρώτη διαθέσιμη πτήση από τη Μόσχα είναι στις 9 Οκτωβρίου και κοστίζει περίπου 800 ευρώ για ένα εισιτήριο απλής μετάβασης. Αν και ο ιστότοπος της Air Serbia δεν δείχνει «καμία πτήση» για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ο ιστότοπος του αεροδρομίου Νίκολα Τέσλα έδειξε μία πτήση που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης, ενώ η FlightRadar, μια παγκόσμια υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων, έδειξε τουλάχιστον επτά πτήσεις διαθέσιμες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η κατάσταση είναι παρόμοια με άλλους αερομεταφορείς που πετούν από τη Μόσχα. Μέχρι στιγμής, η πρώτη διαθέσιμη πτήση της Turkish Airlines από τη Μόσχα ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου, με κόστος περίπου 2.300 ευρώ. Υπάρχουν κάποιες θέσεις για την Κωνσταντινούπολη για περίπου 2.800 ευρώ, αλλά μόνο στην οικονομική θέση, μονή διαδρομή.

Η πρώτη διαθέσιμη πτήση από τη Μόσχα προς το Βελιγράδι με την Emirates είναι στις 26 Σεπτεμβρίου, με περίπου 3.000 ευρώ στην οικονομική θέση. Αλλά μέχρι στιγμής, αυτά τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και έχουν απομείνει μόνο εισιτήρια business class, για σχεδόν 9.000 ευρώ, απλής μετάβασης. Η πρώτη διαθέσιμη πτήση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus από τη Ρωσία προς την Άγκυρα είναι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, με πάνω από 1.400 ευρώ.

Όπως παρατήρησε το Δίκτυο ερευνητικής δημοσιογραφίας BIRN σε μια ομάδα Telegram που ειδικεύεται στις πληροφορίες πτήσεων, μόλις ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε την κινητοποίηση, σημειώθηκε απότομη αύξηση των αιτημάτων και της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με το πώς να φύγουν οι πολίτες από τη Ρωσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter