Οπου θόρυβος και Ντογιάκος

Οπου θόρυβος και Ντογιάκος
…”…ƒŸ—œ” Õ‘œ√…¡ œ” --≈ÈÛ·„„ÂÎÂ·Ú ¡ÒÂÈÔı –·„Ôı(◊—«”‘œ” ֜ի”//EUROKINISSI)

Τα έργα και οι ημέρες του ανώτατου εισαγγελέα της χώρας

 

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εμφανίστηκε να απειλεί με φορολογικούς ελέγχους τον Τύπο που του ασκεί έλεγχο. Παρότι όμως αυτές οι τακτικές δεν θυμίζουν εισαγγελία ευνομούμενης δυτικής χώρας, η αλήθεια είναι ότι η στάση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισ. Ντογιάκος εμπλέκεται με αρνητικό τρόπο σε σοβαρή υπόθεση την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη. Σήμερα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται –σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euractiv– ότι προσπάθησε να μπλοκάρει την έρευνα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ενώ το ίδιο είχε καταγγελθεί πως έκανε και στο παρελθόν με την ιδιότητα του εισαγγελέα εφετών κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Βγενόπουλου. Και στις δύο περιπτώσεις ο εισαγγελέας φαίνεται ότι σχετιζόταν εμμέσως με τους ελεγχόμενους.

Τα έργα και οι ημέρες του Ισ. Ντογιάκου δεν εξαντλούνται ασφαλώς μόνο σε αυτά. Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που κατάφερε να ανελιχθεί στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης φτάνοντας στη θέση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού αν και είχε σοβαρή πειθαρχική καταδίκη αλλά και πειθαρχική εκκρεμότητα, ενώ είναι εκείνος που είχε καταγγελθεί ως εντολοδόχος του Αντώνη Σαμαρά, αν και η σχετική έρευνα δεν προχώρησε ποτέ. Ο Ισ. Ντογιάκος είναι όμως γνωστός για κάτι ακόμη: τον άκρατο συντηρητισμό του. Σε εκείνον εξάλλου χρεώνεται η σύλληψη του αείμνηστου Τζίμη Πανούση επειδή είχε χρησιμοποιήσει το σφυροδρέπανο αντί του σταυρού σε μια αφίσα με την ελληνική σημαία, αλλά και η σκέψη του να λογοκρίνει την ιστορική ταινία «Trainspotting». Σε αυτό το πλαίσιο ίσως εντάσσεται και η πρόσφατη εγκάρδια συνάντησή του με τον γνωστό για τις ακροδεξιές θέσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Προσπάθεια συγκάλυψης και των υποκλοπών

Ο Ισ. Ντογιάκος ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταγγέλθηκε ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα και για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Οπως έγραψαν πρώτο το Euractiv και ο δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος, ο Ντογιάκος, που τόσο καιρό εφευρίσκει δυσκολίες ώστε να μην προχωρήσει η έρευνα, προσπάθησε να παρεμποδίσει τη διερεύνηση του σκανδάλου ισχυριζόμενος ότι ο έλεγχος είναι παράνομος.

Συμπτωματικά, ο γιος του εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος για λογαριασμό της ελεγχόμενης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Ντογιάκος του Ισίδωρου, σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2019, εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Κουμπάροι δε της κόρης του Ισ. Ντογιάκου, Εύας, η οποία τον Ιούλιο του 2018 παντρεύτηκε τον «γαλάζιο» δήμαρχο Γλυφάδας σε ένα γάμο από τον οποίο παρέλασε σχεδόν σύσσωμη η ΝΔ, είναι το ζεύγος Κώστα και Νατάσας Καραμανλή.

Αντίστοιχες καταγγελίες υπήρξαν εις βάρος του Ισ. Ντογιάκου και για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Βγενόπουλου. Για την εν λόγω υπόθεση μάλιστα υπάρχει πορισματική αναφορά η οποία προτείνει την παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του Documento, το πόρισμα παραμένει εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται πάντως ότι ο γιος του Ισ. Ντογιάκου την εποχή της διερεύνησης του σκανδάλου Βγενόπουλου εργαζόταν για λογαριασμό της συζύγου του ελεγχόμενου Βγενόπουλου. Αυτό είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια δίκης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη έπειτα από μήνυση του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου που κατατέθηκε από τον δικηγόρο και συνεργάτη του Βγενόπουλου Φώτη Καρατζένη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο υιός Ντογιάκος εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία της συζύγου του Βγενόπουλου Αρετής Σουβατζόγλου. Σε μια περίοδο δηλαδή κατά την οποία η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυπτε στοιχεία για τις δραστηριότητες του αποθανόντος τραπεζίτη, κι ενώ η εισαγγελία εφετών με προϊστάμενο τον Ντογιάκο προχωρούσε σε προκλητικές ρυθμίσεις και αρχειοθετήσεις των υποθέσεων, ο γιος του εισαγγελέα εργαζόταν σε εταιρεία της συζύγου του Βγενόπουλου.

Δύο αναφορές κατά Ντογιάκου

Πριν από περίπου επτά χρόνια, τότε δηλαδή που στη Δικαιοσύνη συντελείτο το σκάνδαλο της συγκάλυψης των υποθέσεων στις οποίες εμπλεκόταν ο επιχειρηματίας Βγενόπουλος, ο Ισ. Ντογιάκος είχε καταγγελθεί από τον συνάδελφό του Γιάννη Αγγελή ότι ασκούσε πιέσεις για τον Βγενόπουλο κατά την περίοδο που προσπαθούσε μέσω στοιχείων που είχε λάβει ως εισαγγελέας δικαστικής συνδρομής να οδηγήσει σε έρευνα την υπόθεση. Ο Γ. Αγγελής με αναφορά του στα τέλη του 2015 στρεφόταν κατά του τότε διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Ισ. Ντογιάκου. Σύμφωνα με τον Γ. Αγγελή, ο Ισ. Ντογιάκος, χωρίς να του έχει υποδείξει κάποιον άλλο τρόπο χειρισμού της δικογραφίας και χωρίς να έχει προχωρήσει στην εξακρίβωση της αλήθειας ή μη των σχετικών με την υπόθεση δημοσιευμάτων, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε τον στοχοποιούσε ως τον εισαγγελέα που αφήνει να διαρρεύσουν στοιχεία. Κατηγορούσε επίσης τον Ισ. Ντογιάκο για ειδική αρνητική μεταχείριση στο πρόσωπό του σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Σε δεύτερη αναφορά του, τον Μάιο του 2016, ο Γ. Αγγελής είχε καταγγείλει τον Ισ. Ντογιάκο ότι του πρότεινε να τον ψηφίσει για να εκλεγεί εισαγγελέας εφετών ώστε να του εξασφαλίσει ασυλία. Σύμφωνα με τον Γ. Αγγελή, ο Ισ. Ντογιάκος πριν από την εκλογή του στη θέση τού προϊσταμένου της εισαγγελίας του πρότεινε να τον ψηφίσει «και να μη φοβάται τίποτε». Την περίοδο εκείνη, κατά την οποία ο Αγγελής φαίνεται να γνώριζε ότι γίνονταν προσπάθειες απομάκρυνσής του από το τμήμα δικαστικής συνδρομής, ο Ισ. Ντογιάκος ήταν ακόμη υποψήφιος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Οπως υποστηρίζει ο Αγγελής, όταν εξέφρασε στον Ντογιάκο την ανησυχία του για ενδεχόμενη απομάκρυνσή του εκείνος του απάντησε επί λέξει: «Ψήφισε εμένα και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε, δεν πρόκειται να σε κουνήσει κανένας από τη θέση σου».

Η εμπλοκή Ντογιάκου στη συγκάλυψη

Δεν είναι όμως μόνο όσα κατήγγειλε ο Γ. Αγγελής αλλά και όσα έπραττε ο Ισ. Ντογιάκος, όπως προέκυπτε από το ρεπορτάζ. Επί ηγεσίας Ντογιάκου στην Εισαγγελία Εφετών η έρευνα για τον Βγενόπουλο είχε αφαιρεθεί παρανόμως από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ανατέθηκε στην εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη. Η Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση, η οποία άνοιξε τελικώς ξανά από τη νέα τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και οδήγησε μάλιστα σε διώξεις κατά συνεργατών του Βγενόπουλου. Η εισαγγελέας Τσατάνη είχε γράψει 803 σελίδες διάταξης αρχειοθέτησης – αθώωσης Βγενόπουλου σε τρεις μέρες!

Μάλιστα η εισαγγελέας εφετών είχε ορίσει ως πραγματογνώμονα στην υπόθεση τον ιδιώτη Κώστα Γεωργάρα, ο οποίος στο παρελθόν είχε «αθωώσει» τον Βγενόπουλο με πόρισμά του για το Βατοπέδι. Ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας ορίστηκε εκτός καταλόγου της εισαγγελίας, δηλαδή παρακάμφθηκαν οι πραγματογνώμονες του επίσημου καταλόγου.

Αλλη εισαγγελέας, η αντεισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, παρέλαβε με χρέωση από τον Ντογιάκο μήνυση που είχε κάνει ο Βγενόπουλος σε Κύπριο δικηγόρο και η οποία είχε αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ως αβάσιμη και διέταξε τελικώς τη δίωξη του δικηγόρου. Η ίδια εισαγγελέας Θεοδωροπούλου ανέλαβε έπειτα από χρέωση του προϊσταμένου της Ισ. Ντογιάκου άλλη υπόθεση του Βγενόπουλου, την οποία αρχειοθέτησε λίγο προτού ανακριθούν ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του από Κύπριους ανακριτές.

Το «καυτό» πόρισμα Γράβαρη

Τον Μάιο του 2018 ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών δικαστών και εισαγγελέων που ασχολήθηκαν με το σκάνδαλο Βγενόπουλου από τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Ιωάννη Γράβαρη. Οι διαπιστώσεις του ήταν σαφείς. Σύμφωνα με όσα περιγράφονταν στο πολυσέλιδο πόρισμα, από το αποδεικτικό υλικό αναδεικνυόταν πράγματι «η σοβαρή υπόνοια ότι κατά τους χειρισμούς από τη Δικαιοσύνη των ποινικών υποθέσεων Βγενόπουλου, Μarfin κ.λπ. επιχειρήθηκε από εισαγγελικούς λειτουργούς, κατά παράβαση του βασικού καθήκοντός τους, να κρίνουν αμερόληπτα και σύμφωνα με τον νόμο, η ευνοϊκή υπέρ των φερομένων ως δραστών έκβαση των υποθέσεων αυτών». Ο Ι. Γράβαρης κατέληγε μάλιστα ότι «για τους εισαγγελικούς λειτουργούς Ισίδωρο Ντογιάκο, Ελένη Ράικου και Νίκο Ορνεράκη θεωρούμε ότι προέκυψαν ικανές υπόνοιες περί διαπράξεως πειθαρχικών παραπτωμάτων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ως εκ των οποίων πρέπει να ερευνηθεί ως προς αυτούς περαιτέρω η υπόθεση με την άσκηση πειθαρχικής αγωγής».

Για τη στάση Ντογιάκου και τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση ο Ι. Γράβαρης ανέφερε ότι «πιθανολογείται αρνητική συμβολή του Ισ. Ντογιάκου στην εξέλιξη των ερευνών και συγκεκριμένα στην άρτια οργάνωση της συντονιστικής επιτροπής μεταξύ κυπριακών και ελληνικών αρχών στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου Βγενόπουλου. Πιθανολογείται και η βασιμότητα εν γένει των σχετικών καταγγελιών του Ι. Αγγελή σε βάρος Ντογιάκου». Στο πόρισμα αναφερόταν επιπλέον ότι κατά τους ισχυρισμούς του Ι. Αγγελή ο Ισ. Ντογιάκος φέρεται να του είχε πει: «Κοίταξε μη συλλάβεις τον Βγενόπουλο σε περίπτωση που εκδοθεί εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, γιατί από σένα όλα τα περιμένω, ακόμη και να πας σπίτι του με αστυνομικούς και να τον συλλάβεις».

Ο Ισ. Ντογιάκος από την πλευρά του βέβαια είπε εξεταζόμενος ότι δεν γνώριζε καν τον Ανδρ. Βγενόπουλο και πως δεν χειρίστηκε ποτέ επί της ουσίας καμία υπόθεσή του. Στο ερώτημα δε αν ο γιος του εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία που έχει η σύζυγος του Βγενόπουλου, όπως είχε καταθέσει ενόρκως συνεργάτης του Βγενόπουλου σε δίκη με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη, εκείνος απάντησε ότι η πληροφορία περί απασχόλησης του γιου του στη ναυτιλιακή Βγενόπουλου δεν είναι αληθινή. Επί της ουσίας δηλαδή έδωσε παραπλανητική απάντηση καθώς δεν διέψευσε την πληροφορία που αφορούσε τη σύζυγο Βγενόπουλου, αφού η απάντησή του αφορούσε τον ίδιο τον Βγενόπουλο.

Προαγωγή και εκλογή παρά την ποινή

Η περίπτωση του Ισ. Ντογιάκου είναι περισσότερο σύνθετη αν αναλογιστεί κανείς ότι παρά την πρόταση του αντιπροέδρου του ΣτΕ Ι. Γράβαρη να ασκηθεί εναντίον του πειθαρχική αγωγή, εκείνος έφτασε να προαχθεί την άνοιξη του 2018, μόλις έξι μέρες μετά την έκδοση του πορίσματος Γράβαρη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αυτό, όπως σημείωσαν στο Documento νομικοί κύκλοι, δεν είναι παράνομο αλλά είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο. Πολλώ δε μάλλον που ο Ισ. Ντογιάκος, εκτός από αυτή την εκκρεμότητα, είχε σε βάρος του και μια βαριά πειθαρχική καταδίκη για άλλη υπόθεση σχετική με παλαιότερη εκλογή του στην ηγεσία της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. Ο νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διωχθεί πειθαρχικά και τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε τιμωρηθεί με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».

Επί της ουσίας, η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατηγορούσε τον Ντογιάκο ότι είχε δρομολογήσει τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών». Η απόφαση αυτή του Ντογιάκου είχε λάβει χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Αμέσως μετά την επιβολή της ποινής ο Ισ. Ντογιάκος έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτος. Παρ’ όλα αυτά, έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και επανεκλέχθηκε εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν είχε καθαρογραφεί και επομένως δεν είχε επιδοθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου. Μετά την επανεκλογή του οι διαδικασίες κινήθηκαν ταχύτερα, η απόφαση επιδόθηκε και ο Ντογιάκος πράγματι κηρύχθηκε έκπτωτος. Σε αυτές τις περιπτώσεις είθισται, όπως είπαν στο Documento εισαγγελικές πηγές, ο έκπτωτος προϊστάμενος να μετατίθεται. Δεν πρόκειται για κάτι το οποίο προβλέπεται από κάποια διάταξη, αλλά είναι –κατά τους εισαγγελείς– ένας άτυπος κανόνας. Στην περίπτωση Ντογιάκου πάντως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Είναι εξάλλου ενδιαφέρον ότι, όπως πληροφορείται το Documento, εκείνος και ακόμη ένας εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός είναι οι μόνοι που δεν έχουν μετατεθεί ποτέ. «Συνηθίζεται όταν γίνονται προαγωγές οι προαχθέντες να μετατίθενται εκτός Αθήνας για ένα χρονικό διάστημα» ανέφεραν εισαγγελικοί κύκλοι στο Documento, παραδεχόμενοι ότι ο Ισ. Ντογιάκος ουδέποτε βρέθηκε εκτός Αθήνας. Οι ίδιοι επισήμαναν ότι συνηθίζεται όταν κάποιος έχει πειθαρχική καταδίκη ή έστω εκκρεμότητα να μην προάγεται αμέσως, αλλά να μπαίνει στον πάγο για ένα διάστημα. Αυτό βεβαίως δεν συνέβη με τον Ισ. Ντογιάκο, ο οποίος μετά την προαγωγή του σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Ιούλιο του 2022, κατόπιν πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και την αποδοχή της από το υπουργικό συμβούλιο ανέλαβε χρέη εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Ο Ντογιάκος ως «παναθηναϊκάκιας»

Τον Δεκέμβριο του 2014 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μια συνομιλία στην οποία φερόταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς να λέει: «Πες στον ψηλό τον παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει». Η φράση φέρεται να αφορούσε φερόμενη παρέμβασή του στον Ισ. Ντογιάκο για κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής που επρόκειτο να απολογηθούν. Με άλλα λόγια, ο Ντογιάκος ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών εμφανιζόταν να δέχεται εντολές από την πολιτική ηγεσία της χώρας ώστε να διατάξει την προφυλάκιση κατηγορουμένων. Για την υπόθεση αυτή δεν έγινε καν επί της ουσίας έρευνα. Δεν κλήθηκε καν ο Ηλίας Κασιδιάρης να καταθέσει γιατί κατονόμασε τον Ισ. Ντογιάκο ως εντολοδόχο. Η επιχειρηματολογία της εποχής ήταν πως αυτά τα έλεγε η Χρυσή Αυγή αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι νομικό επιχείρημα για τα όργανα της Δικαιοσύνης. Αυτό που ερευνά η Δικαιοσύνη δεν είναι η πολιτική προτίμηση αλλά τα γεγονότα. Και τα γεγονότα δεν τα ερεύνησε ποτέ.

Το ηχητικό απόσπασμα ωστόσο στάλθηκε σε πιστοποιημένο εργαστήριο του Βελγίου το οποίο πιστοποίησε την αυθεντικότητά του όπως και ότι δεν πρόκειται για υλικό μονταρισμένο, ενώ κρίθηκε ότι η φωνή που ακούγεται ταυτοποιείται με του Αντ. Σαμαρά. Η υπόθεση όμως τέθηκε στο αρχείο, αφού η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που έκανε σχετική πραγματογνωμοσύνη δεν ταυτοποίησε ότι εκείνος που ακουγόταν να μιλάει ήταν ο Αντ. Σαμαράς. Σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά προέκυψε ότι «δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά».

Για την υπόθεση του «παναθηναϊκάκια» είχε μιλήσει στην επιτροπή της Βουλής που εξέτασε τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων και ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης. Ο εκδότης είχε καταγγείλει τότε παρέμβαση Σαμαρά ώστε να κατέβει από την ιστοσελίδα του το επίμαχο ηχητικό επειδή δεν ήταν η δική του φωνή και είχε πει ότι γνωρίζει την πολύ στενή σχέση του πρώην πρωθυπουργού με τον Ντογιάκο. Ο Γ. Κουρτάκης είχε καταγγείλει ακόμη ότι «ο κ. Ντογιάκος έχει στοχοποιήσει τα “Παραπολιτικά” επειδή άνοιξαν ένα φάκελο που τον αφορά».

Ο Ντογιάκος σε ρόλο λογοκριτή

Ανάμεσα στα έργα και ημέρες του Ισ. Ντογιάκου περίοπτη θέση κατέχουν η σύλληψη του Τζίμη Πανούση και η παραπομπή του στον εισαγγελέα τον Οκτώβριο του 2000, επειδή ο αυθάδης καλλιτέχνης είχε χρησιμοποιήσει σε αφίσα την ελληνική σημαία με σφυροδρέπανο αντί σταυρού. Ο Ντογιάκος, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, διέταξε τη σύλληψη του Πανούση με την αυτόφωρη διαδικασία για την επίμαχη αφίσα που διαφήμιζε τη νέα τότε παράστασή του με τίτλο «Της πατρίδας μου η σημαία». Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του τραγουδιστή στην Πολιτεία, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Αθηνών, στη συνέχεια στη σήμανση και ακολούθως στην εισαγγελία, όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για περιύβριση συμβόλου. Βολές κατά του εισαγγελέα Ντογιάκου εξαπέλυσε τότε ο συνήγορος του καλλιτέχνη Τάκης Παππάς, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρέπει να ασχοληθεί πειθαρχικά ο Αρειος Πάγος με την περίπτωση Ντογιάκου». Για την ιστορία, ο Πανούσης καταδικάστηκε πρωτόδικα αλλά αθωώθηκε στο εφετείο.

Επιπλέον, στις 16 Οκτωβρίου 1996 ο Ντογιάκος είχε επισκεφτεί κινηματογράφο της Αθήνας μαζί με έξι αστυνομικούς και παρακολούθησαν την ταινία «Trainspotting» όχι μία αλλά δύο φορές, έτσι ώστε να γνωμοδοτήσει αν προωθεί τη χρήση ναρκωτικών. Το αποτέλεσμα ήταν να κατακλυστούν από κόσμο τα σινεμά, όπως ακριβώς έγινε με τον «Τζόκερ» το 2019 μετά την έφοδο αστυνομικών σε αίθουσα ύστερα από καταγγελία για παρουσία ανηλίκων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter