Όπως ο διάολος το λιβάνι αποφεύγει ο Πέτσας να πει… ΣΚΑΪ για τον «βιασμό»

Όπως ο διάολος το λιβάνι αποφεύγει ο Πέτσας να πει… ΣΚΑΪ για τον «βιασμό»

Όλους τους πιθανούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Στέλιος Πέτσας στη Βουλή προκειμένου να αποφύγει να ονοματίσει τον ΣΚΑΪ με φόντο την εμετική ατάκα παίκτη του ριάλιτι, Big Brother, που καλλιεργεί την κουλτούρα του βιασμού.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ενός εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δεν κατονόμασε τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο ακούστηκε η απεχθής φράση κανονικοποίησης του βιασμού.

Τόνισε ότι αύριο, Τρίτη, ο σταθμός αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ΕΣΡ δίχως όμως να επικρίνει την ανακοίνωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία η εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή παρεμβαίνει μόνο μετά από σχετικές καταγγελίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτίμησε να επικαλεστεί την παρέμβασή του προκειμένου να ισχυριστεί πως το ζήτημα «δεν αφέθηκε στην διακριτική ευχέρεια του σταθμού», ενώ αναπάντητες έμειναν οι αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία περί διαμοιρασμού δημόσιου χρήματος -μέσω της λίστας Πέτσα- σε κανάλια που αναπαράγουν στερεότυπα λόγω προγραμμάτων χαμηλής ποιότητας.

Επιπλέον, ο Στ. Πέτσας αναφέρθηκε στην επικείμενη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 1808/2018, η οποία -κατά τα λεγόμενά του- θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση του οπλοστασίου της Πολιτείας ως προς το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα λόγια του υφυπουργού, η συγκεκριμένη οδηγία αφορά και τα social media αλλά και πλατφόρμες όπως το Youtube, με σκοπό την προστασία των ανηλίκων και τη μη αναπαραγωγή ρατσιστικών και μισαλλόδοξων μηνυμάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter