Ώρα μηδέν για τη Δικαιοσύνη που κωφεύει μπροστά στις συνταρακτικές αποκαλύψεις Βαξεβάνη για το σκάνδαλο Novartis

Ώρα μηδέν για τη Δικαιοσύνη που κωφεύει μπροστά στις συνταρακτικές αποκαλύψεις Βαξεβάνη για το σκάνδαλο Novartis

Έχει περάσει περισσότερο από μια εβδομάδα από τις συγκλονιστικές, αδιάψευστες, αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ο Κώστας Βαξεβάνης, -κατέθεσε ηχογραφημένο υλικό και γραπτά μηνύματα-, βάσει των οποίων ο Νίκος Μανιαδάκης είχε ομολογήσει στον εκδότη του Documento ότι ως προστατευόμενος μάρτυρας είχε εκβιαστεί από τον εμπλεκόμενο πρώην υπουργό και νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Βάσει των όσων είχε μεταφέρει ο Νίκος Μανιαδάκης, ο Γιάννης Στουρνάρας τον είχε φωνάξει στο γραφείο του στην τράπεζα και αφού του έδωσε να καταλάβει πως γνωρίζει ότι έχει καταθέσει εναντίον του και εναντίον άλλων πολιτικών προσώπων ως προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε πως «όταν θα έρθει η ΝΔ στην εξουσία, θα γαμήσουν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη». Όπως κι έκαναν δηλαδή, αφού μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, η ΝΔ διώκει όσους ερεύνησαν και αποκάλυψαν το σκάνδαλο. Ουδόλως όμως αυτό έχει απασχολήσει έως τώρα τη Δικαιοσύνη, που επέτρεψε στο Νίκο Μανιαδάκη να βρίσκεται τη στιγμή που μιλάμε στην Αγγλία.

Και γιατί να μη φύγει άλλωστε, αφού δεν τον κάλεσαν πότε;

Εδώ και ημέρες είχε προειδοποιήσει ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ότι ο Νίκος Μανιαδάκης θα διαφύγει στο εξωτερικό. Την είχε προειδοποιήσει δηλαδή ότι θα γίνει ο “νέος Χριστοφοράκος”. Όπως κι έγινε, αφού όπως αποκάλυψε ο Κώστας Βαξεβάνης, ήδη από την περασμένη Πέμπτη, ο Νίκος Μανιαδάκης βρίσκεται στο Άσκοτ της Αγγλίας. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για κάποια αυτοεκπληρούμενη προφητεία του εκδότη του Documeto. Ήταν απλά μια αναμενόμενη εξέλιξη, για την οποία η Δικαιοσύνη -και πάρα τις προειδοποιήσεις του Κώστα Βαξεβάνη-, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την αποτρέψει. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η Δικαιοσύνη κωφεύει και δεν πράττει απολύτως τίποτα σε σχέση με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που αφορούν τον Ν. Μανιαδάκη και οι οποίες καταρρίπτουν συθέμελα το αφήγημα της «σκευωρίας».

Ο εκδότης του Documento είχε ζητήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου να διαβιβάσει όλα τα αποκαλυπτικά στοιχεία αναφορικά με τον διπλό και ύποπτο ρόλο του καθηγητή Μανιαδάκη, τα οποία της έχει καταθέσει, με βάση το άρθρο 38 του Ποινικού Κώδικα στην Εισαγγελία. Κι αυτό γιατί όπως κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης, επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπήρχε κίνδυνος διαφυγής του Μανιαδάκη στο εξωτερικό. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες του εκδότη του Documento επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας: ο Νίκος Μανιαδάκης ελάχιστα 24ωρα μετά βρισκόταν στο εξωτερικό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αντί να δώσει ο ίδιος κάποια απάντηση στα όσα του καταλογίζει ο εκδότης του Documento, ότι δηλαδή έγινε «νέος Χριστοφοράκος», απάντηση έσπευσε να δώσει ο καλός του φίλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι: «Ο κύριος Μανιαδάκης απηλλάγη οριστικά με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για όλα αυτά. Άρα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να πηγαίνει όπου θέλει». Πράγματι, εναντίον του Νίκου Μανιαδάκη δεν έχει εκδοθεί κάποιο ένταλμα, άρα μπορεί να φύγει στο εξωτερικό. Δεν είναι όμως αυτό το επίδικο, αλλά το τι έχει κάνει μέχρι στιγμής η Δικαιοσύνη. Γιατί δεν έχει διερευνήσει τα όσα έχει αποκαλύψει ο Κώστας Βαξεβάνης σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με τον Νίκο Μανιαδάκη; Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διερεύνηση των επίμαχων καταγγελιών που από μόνες τους είναι ικανές να ανοίξουν ξανά την υπόθεση Novartis; Γιατί δεν έχει απαντηθεί ακόμα από την ανακρίτρια το αίτημα που έχει υποβάλλει ο Κώστας Βαξεβάνης να πραγματοποιηθεί κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Νίκο Μανιαδάκη, ώστε να καταρριφθούν οι κατηγορίες που του έχει εξαπολύσει ο καθηγητής της ΕΣΔΥ και κυριότερα ώστε να καταρριφθεί το αφήγημα της «σκευωρίας»;

Η απάντηση είναι προφανής. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πολιτικοί, αυτοί δηλαδή που εξύφαναν το σενάριο της σκευωρίας, δεν θέλουν με τίποτα να καταθέσει ο Νίκος Μανιαδάκης. Δεν θέλουν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι κατέθετε ο καθηγητής της ΕΣΔΥ σαν προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Ιωάννης Αναστασίου». Γνωρίζουν ότι ο «Ιωάννης Αναστασίου» είχε αποκαλύψει επακριβώς πολλές πτυχές του σκανδάλου Novartis, είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες σε υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και κυριότερα είχε αναφερθεί σε πολιτικούς που ευνόησαν τη Novartis. Γνωρίζουν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης μετέπειτα άλλαξε στρατόπεδο γιατί υπέκυψε στις απειλές του Στουρνάρα. Όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν μόνο αυτοί όμως. Τα γνωρίζει και η Δικαιοσύνη. Η οποία για ακόμη μια φορά αποδεικνύει ότι μόνο ανεξάρτητη δεν είναι.

Διαβάστε επίσης

«Μην καταθέτεις, μην αποκαλύπτεις άλλα στοιχεία»

Φοβούνται τις αποκαλύψεις και φιμώνουν τον Κώστα Βαξεβάνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter