Θράσος

Θράσος

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και οι ψευτοάριστοι αριβίστες δίνουν τα ρέστα τους για να επανέλθει η ζοφερή κανονικότητά τους

Σε ένα ιδεατό μητσοτακικό σύμπαν, στο οποίο οι πολίτες πιστεύουν στην ομοούσια τριάδα Κυριάκος, Αδωνης και άγριο πνεύμα (ακροδεξιό φυσικά), θα υπάρχει μια ρουτίνα που απλώς πρέπει να συνηθίσουμε. Ο Μάκης Βορίδης θα έχει φροντίσει θεσμικά ώστε να μην επανέλθει ποτέ ξανά η Αριστερά στην εξουσία. Για την υγεία των πολιτών θα μεριμνήσει η Novartis, ίσως με τη συμβολή του παλιού συμβούλου της Γιάννη Στουρνάρα. Θα ανασυσταθεί η Energa και θα αναλάβει όλα τα projects ενέργειας, ενώ η μητρική της εταιρεία με την επωνυμία Energa Life θα αναλάβει την ιδιωτική ασφάλιση των Ελλήνων πολιτών για να είναι σίγουρη η επένδυση (όχι των πολιτών). 

Θα καταργηθούν μερικές εφημερίδες αλλά το κενό θα αναπληρωθεί από τον «Κήρυκα Χανίων», ο οποίος έπειτα από δάνειο 500 εκατομμυρίων που θα αποπληρώσει σε ένα δισεκατομμύριο δόσεις θα γίνει πανελλαδική εφημερίδα. Υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο υπεύθυνος οικονομικών της ΝΔ και υφυπουργός ο υπεύθυνος οικονομικών της ΔΗΣΥ. Θέσεις γενικών γραμματέων θα αναλάβουν όλοι οι υπεύθυνοι ΑΦΜ του τέως ΠΑΣΟΚ. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να επικυρώσει το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Ζαχαράκη σύμφωνα με το οποίο συλλήψεις για ποινικά αδικήματα γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του κόμματος, ενώ η αρχή της ισονομίας στο σύνταγμα θα αντικατασταθεί από κλιμακωτό σύστημα που διαμορφώνεται από το Ε9. Δεν θα μπορεί να μπει στη φυλακή επιχειρηματίας ο οποίος προσφέρει τόσα στην κοινωνία. Η αισθητική της χώρας θα αναβαθμιστεί στα πρότυπα της εκπροσώπου του κόμματος, η οποία θα πραγματοποιεί δειγματισμό όλης της κολεξιόν της προεδρικής παραγωγής. Μερικές χιλιάδες βαφτιστήρια και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους θα στελεχώσουν έναν σφιχτό δημόσιο τομέα και θα απολυθούν οι αντιπαραγωγικοί και τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι.

«Τι γελάτε, κύριοι;», που θα έλεγε και ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Δεν είναι για γέλια. Είναι η πραγματικότητα που περιγράφεται μέσα από τη δημόσια πρακτική και τις δηλώσεις του κύκλου εξουσίας της ΝΔ. Στο απέραντο γαλάζιο των ονείρων τους οι πυλώνες της χώρας είναι οι πρωταγωνιστές της κομματικής τους πραγματικότητας. Ψευτοάριστοι αριβίστες, υπόδικοι της εγκληματικής επιχειρηματικότητας, οικονομολόγοι που δεν τους ενδιαφέρει αν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρο, γιατί τους αρκεί να μοιράζουν μεταξύ τους ΕΣΠΑ και επιδοτήσεις.

Αυτό που διαφημίζουν δεν είναι εικόνα απ το μέλλον αλλά βεβαιότητα από το παρελθόν. Η προσπάθεια να δημιουργήσουν την πολιτική τους παρθενορραφή επενδύει στην αφέλεια και τη λήθη. Κυβέρνησαν, ξανακυβέρνησαν, έφαγαν και θέλουν να ξαναφάνε. Γνωριζόμαστε όλοι σε αυτήν τη χώρα.

Για αναρωτηθείτε: τα κόμματα που χρωστάνε 500 εκατομμύρια –τα έφαγαν δηλαδή από τους πολίτες– θα επιλέξουν πολιτικές που θα επιστρέφουν στην κοινωνία; Μα αν ήταν να το κάνουν, θα το είχαν κάνει έστω με τη μορφή συγγνώμης. Θα είχαν επιστρέψει στους ανθρώπους αυτής της χώρας έστω τη συγγνώμη τους για όσα έκαναν. Αυτοί παραμένουν πρωταγωνιστές. Ο Μητσοτάκης, ο Βενιζέλος, η κατά φαντασία αρχηγός κόμματος Φώφη, τα παιδιά της διαπλοκής και οι στενοί συγγενείς της διαφθοράς. Τι άλλαξε, αλήθεια, και θα γίνουν άλλοι που θα κάνουν άλλα για όλους; Ποια αυτοκριτική έκαναν; Ποια ειλικρίνεια επέδειξαν;

Αντιθέτως, το θράσος τους είναι απέραντο. Προσπαθούν να πείσουν ότι όλα τα κακά έγιναν σε τρία χρόνια. Και κακά βαφτίζονται ακόμη και τα παγκοίνως καλά: η έξοδος από τα μνημόνια, η μείωση της ανεργίας, η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να μπορέσουν να στρεβλώσουν την κρίση και στο τέλος τη βούληση.

Πάρτε για παράδειγμα τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ. Φέσωσαν τις τράπεζες αφού ρύθμισαν νομικά να δίνουν ως εγγυήσεις ανύπαρκτες μελλοντικές χρηματοδοτήσεις. Αέρα, που θα έλεγε και ο γιος Ψυχάρης. Πρώτη στρέβλωση της δημοκρατίας. Στη συνέχεια ούτε πλήρωσαν ούτε σκοπεύουν να πληρώσουν. Πέρυσι προσπάθησαν να περάσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες σε funds που θα αναλάμβαναν τη δήθεν αποπληρωμή και το κούρεμα. Μετά πήγαν να το κάνουν και επίσημα μέσω της Τράπεζας Αττικής, να κουρέψουν δηλαδή τα δάνειά τους, αλλά συνάντησαν την αντίσταση του προέδρου της τράπεζας Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Ποια τελικώς είναι η πρόθεσή τους; Αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, ο οποίος συνηθίζει να λέει δυνατά αυτό που ψιθυρίζουν και σχεδιάζουν μεταξύ τους: να κουρευτούν τα δάνεια της ΝΔ κατά τον νόμο Κατσέλη. Αλλη προσβολή και στρέβλωση της δημοκρατίας. Γιατί ο νόμος Κατσέλη έγινε για να εξυπηρετήσει νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στα δάνεια επειδή αυτοί που κυβερνούσαν μείωσαν τα εισοδήματά τους. Η ΝΔ ανήκει ακριβώς στην πλευρά του θύτη, σε αυτούς που μείωσαν τα εισοδήματα αλλά αύξησαν τα δικά τους δάνεια.

Αυτό ονειρεύονται για το μέλλον. Μια αρπαχτή με άλλους όρους. Μια νέα στρεβλή πραγματικότητα που θα τους έχει αφέντες και στην οποία θα έχουν πάντα δίκιο και οι άλλοι άδικο. «Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος» έλεγε ο Αλμπέρ Καμύ. Η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ένα χυδαίο και θρασύ πολιτικό πνεύμα. Το βαθύ γαλάζιο είναι μόνο στα διαφημιστικά τους σποτ. Στο μυαλό τους κυριαρχεί το μαύρο της συντήρησης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter