Ορφανοτροφείο-κολαστήριο της Αττικής: Στο «σκαμνί» τέσσερις εργαζόμενοι για κακοποίηση ανηλίκων

Ορφανοτροφείο-κολαστήριο της Αττικής: Στο «σκαμνί» τέσσερις εργαζόμενοι για κακοποίηση ανηλίκων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά το ορφανοτροφείο – κολαστήριο της Αττικής, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων υπαλλήλων του Ιδρύματος, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη για τον Οκτώβριο του 2022.

Η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της «σωματικής βλάβης από δράστη ο οποίος εργάζεται σε φορέα παροχής κοινωνικής έρευνας σε βάρος προσώπου που δέχεται τις υπηρεσίες του φορέα αυτού, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, και απειλή σε βάρος ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Πρόκειται για την υπόθεση την οποία είχε στείλει στη Δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου τον Δεκέμβριο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για ορφανοτροφείο – Γυναίκες έβαζαν παιδιά 7 έως 11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά

Όπως είχε αναφέρει δημοσίως η υφυπουργός οι θύτες της σεξουαλικής κακοποίησης ήταν γυναίκες που εργάζονται στο ίδρυμα οι οποίες και έβαζαν τα παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών, που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, να συνευρίσκονται ερωτικά. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε λάβει επώνυμη επιστολή από τρία άτομα για τη συγκεκριμένη δομή για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Διαβάστε επίσης: Νέες λεπτομέρειες για το ορφανοτροφείο – κολαστήριο: Οι υπεύθυνοι γνώριζαν επί τρεις μήνες και δεν έκαναν τίποτα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter