Ορφανοτροφείο Βόλου: Κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, βρέθηκε κατηγορούμενος αλλά αθωώθηκε

Ορφανοτροφείο Βόλου: Κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, βρέθηκε κατηγορούμενος αλλά αθωώθηκε

Απίστευτο και όμως αληθινό. Κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο ορφανοτροφείο Βόλου, βρέθηκε κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση και τελικά αθωώθηκε μετά από έναν δικαστικό Γολγοθά που κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρος Ορφανοτροφείου Βόλου Άγγελο Αγραφιώτη, ο οποίος το 2017 κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση τροφίμων,  ενώ είχε αποχωρήσει από το Ίδρυμα, με αποτέλεσμα να δεχτεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από το διάδοχό του.

Σε πρώτο βαθμό ο Άγγελος Αγραφιώτης αθωώθηκε. Ωστόσο η εισαγγελία είχε ασκήσει έφεση σε βάρος της απόφασης με αποτέλεσμα να δικαστεί σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου αθωώθηκε και πάλι, αυτή τη φορά οριστικά.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τον «εξανάγκασαν» σε παραίτηση, ενώ αναφέρθηκε και στην ευαισθησία που έχει για το θέμα του Ορφανοτροφείου επειδή μεγάλωσε εκεί ως τρόφιμος.

 «Με εξανάγκασαν σε παραίτηση, επειδή στο ίδρυμα είχε ξεκινήσει να γίνεται δουλειά με τα παιδιά και δημοσιοποιήθηκε ποιοι από το Δ.Σ έπαιρναν ακόμη και τρόφιμα στα σπίτια τους…  Οι διώκτες μου, επί 4 χρόνια, σήμερα έλαβαν την οριστική απάντηση της δικαιοσύνης την οποία και ευχαριστώ. Η ανάληψη της διοίκησης ενός ιδρύματος δεν είναι «λάφυρο» για να επαίρεται κάποιος ότι κατατρόπωσε τον «αντίπαλο», αλλά υπέχει υποχρεώσεις και αντανακλαστικά έναντι των παιδιών που ζουν σε αυτό και της κοινωνίας του Βόλου που χρόνια στήριζε το ίδρυμα. Ως πρώην τρόφιμος του ιδρύματος που μεγάλωσα στο Ορφανοτροφείο Βόλου, αισθάνομαι περήφανος και δηλώνω πως θα συνεχίζω να είμαι δίπλα στα παιδιά που ζουν σε αυτό, τα οποία αισθάνομαι αδέρφια μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter